Fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit de Covid-19 la vârsta de 84 de ani

Data:

Generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA și șef de stat major al armatei americane, a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19, anunță pagina sa de Facebook.

Colin Powell avea 84 de ani. Acesta era vaccinat complet împotriva bolii, precizează familia în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

General de 4 stele, Powell a fost șeful statului major reunit al Statelor Unite în timpul președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf din 1991, când forțele internaționale conduse de americani au expulzat armata irakiană din Kuwait.

Powell, un republican moderat, a servit ulterior ca secretar de stat sub președintele George W. Bush.

În cariera sa, Powell a fost și consilier pe probleme de securitate națională al lui Ronald Reagan.

Powell, fost şef al Statului Major Interarme al armatei americane în timpul preşedinţiei lui Bush tatăl (1989-1993), a fost primul afro-american desemnat în fruntea diplomaţiei americane în anul 2001 sub mandatul lui George W. Bush.

Considerat drept unul din eroii războiului din Golful Persic, Powell s-a opus iniţial invaziei americane în Irak, deoarece considera că Saddam Hussein nu deţine arme de distrugere în masă.

În final şi-a schimbat părerea susţinând un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU. Acea decizie a fost, aşa cum el însuşi a declarat câţiva ani mai târziu, unul din punctele cele mai sumbre ale carierei sale.

Colin Powell a vizitat de mai multe ori România. Între înaltul oficial american și Corina Crețu, acum europarlamentar, a existat o legătură strânsă ce a devenit publică după ce hackerul Guccifer i-a spart contul de email Corinei Crețu și a dezvăluit corespondența dintre cei doi.

Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma.

In corespondența pe email, Cretu il numeste pe Powell, originar din Bronx, New York, „dragostea vietii mele” si sugereaza o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El subliniaza ca s-au intalnit personal „o data sau de doua ori”, informează REVISTA 22.

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRIŢĂ şi ŞTEFAN von KORCH concertează în premieră împreună în turneul naţional 3 VOCI MAGNIFICE

Tenorii ALIN STOICA, VLAD MIRIŢĂ şi ŞTEFAN von KORCH concertează în premieră împreună în turneul naţional 3 VOCI MAGNIFICE

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei, care a ajuns să fie dorită de Microsoft

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei:...

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Raport al serviciilor secrete americane: care sunt provocările de securitate pentru SUA și Europa

Raport al serviciilor secrete americane despre principalele provocări de...