marți, 30 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateFostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit de Covid-19...

Fostul secretar de stat al SUA, Colin Powell, a murit de Covid-19 la vârsta de 84 de ani

Generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA și șef de stat major al armatei americane, a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19, anunță pagina sa de Facebook.

Colin Powell avea 84 de ani. Acesta era vaccinat complet împotriva bolii, precizează familia în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

General de 4 stele, Powell a fost șeful statului major reunit al Statelor Unite în timpul președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf din 1991, când forțele internaționale conduse de americani au expulzat armata irakiană din Kuwait.

Powell, un republican moderat, a servit ulterior ca secretar de stat sub președintele George W. Bush.

În cariera sa, Powell a fost și consilier pe probleme de securitate națională al lui Ronald Reagan.

Powell, fost şef al Statului Major Interarme al armatei americane în timpul preşedinţiei lui Bush tatăl (1989-1993), a fost primul afro-american desemnat în fruntea diplomaţiei americane în anul 2001 sub mandatul lui George W. Bush.

Considerat drept unul din eroii războiului din Golful Persic, Powell s-a opus iniţial invaziei americane în Irak, deoarece considera că Saddam Hussein nu deţine arme de distrugere în masă.

În final şi-a schimbat părerea susţinând un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU. Acea decizie a fost, aşa cum el însuşi a declarat câţiva ani mai târziu, unul din punctele cele mai sumbre ale carierei sale.

Colin Powell a vizitat de mai multe ori România. Între înaltul oficial american și Corina Crețu, acum europarlamentar, a existat o legătură strânsă ce a devenit publică după ce hackerul Guccifer i-a spart contul de email Corinei Crețu și a dezvăluit corespondența dintre cei doi.

Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma.

In corespondența pe email, Cretu il numeste pe Powell, originar din Bronx, New York, „dragostea vietii mele” si sugereaza o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El subliniaza ca s-au intalnit personal „o data sau de doua ori”, informează REVISTA 22.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE