FOTO Au venit primele BMW din cele 600 comandate de Poliția Română

Data:

Primele autoturisme BMW pentru Poliția Română, din lotul de 600 de vehicule comandate în urma unei licitații controversate, au ajuns în țară.

Achiziția controversată și prietenului președintelui Iohannis

Achiziția a 600 de autoturisme BMW, printr-o licitație încheiată în septembrie anul trecut, a fost vizată de un scandal, deoarece condițiile impuse în caietul de sarcini de către Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au fost trecută în așa fel încât să elimine concurența.

Mai mult, firma câștigătoare aparține lui Michael Schmidt, proprietarul Automobile Bavaria, care este prieten al președintelui României.

Cele 600 de autoturisme care vor intra în dotarea Poliției sunt BMW seria 3, cu o putere minimă de 175 cai putere, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim 8+1 trepte. 

Tocmai această din urmă condiție a fost cea care a stârnit suspiciuni, pentru că doar acest producător a montat-o pe un autoturism care să aibă și celeltate opțiuni.

Citește și: Rețeta prin care se pot elimina concurenții pentru a câștiga BMW-urile prietenului lui Iohannis

De ce 8+1 trepte

Ministerul de Interne a explicat de ce a ales totuși autovehicule cu cutie automată cu 8+1 trepte.

„La elaborarea de către specialiștii IGPR a caracteristicilor pentru cutia de viteze s-au avut în vedere cerințe minimale (minim 8+1 trepte) în considerarea performanței acesteia, nefiind determinate exclusiv pentru o anumită marcă de autoturism.

De asemenea, cutia de viteze automată permite polițistului desfășurarea altor activități operative, în timpul conducerii, respectiv utilizarea stației de emisie-recepție și comanda semnalelor acustice și luminoase”, susține Ministerul de Interne.

Instituția mai susține că, totodată, doar cutia de viteze 8+1 rapoarte ar duce la o economie mai mare de carburant și o limitare a pierderii puterii motorului, aceasta menținând motorul în plaja de turație optimă, ceea ce se poate traduce prin realizarea unui consum redus.

Citește și: De ce cutie 8+1 la BMW-urile Poliției. MAI: Agentul poate folosi mai bine stația de emisie recepție

Achiziționarea autovehiculelor a stârnit un scandal public, iar europarlamentarul Alin Mituța, membru REPER, a anunțat că a sesizat Parchetul European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Vulkan Files”: dezinformarea ca formă de terorism

Un consorțiu de mari publicații internaționale dezvăluie existența unei...

Aktual24: Specialist în Inteligenţa Artificială: „Opriţi totul imediat”

Un cercetător în domeniul inteligenţei artificiale, care a avertizat...