Cum arată țevile care au ținut jumătate de București fără apă caldă și care nu au mai fost schimbate de aproape 50 de ani: ruginite, ciuruite, blocate.
UPDATE 20 august: Nou termen pentru repornirea apei calde în București
Nou termen pentru repornirea apei calde în București: 21 august, ora 23.30. Noul termen a fost anunțat de Termoenergetica în seara zilei în care ar fi trebuit să vină apa caldă la robinetele blocurilor din Sectoarele 2, 3 și 4.
Citește aici câte clădiri mai sunt afectate.
Mai bine de jumătate din blocurile din București nu au avut apă caldă timp de o lună, din cauza unei avarii la nul dintre cele mai importante noduri din rețeaua termică a Capitalei.
Locuitorii din Sectoarele 2, 3 și 4 s-au spălat doar cu apă încălzită la aragaz sau au trebuit să găsească soluții în afara casei, în condițiile în care sfârșitul lunii iulie și începutul lui august a fost perioada cea mai caldă a anului, cu temperaturi caniculare.
De ce s-a ajuns la această situație?
„Rețeaua termică primară din zona Căii Văcărești a fost dată în funcțiune în anul 1979 și are o vechime de aproape 45 de ani, în timp ce rețeaua de pe Șoseaua Olteniței are aproape 50 de ani, ambele având durata de exploatare depășită cu aproape 30 de ani. Rețeaua termică primară din zona Olteniței a fost dată în funcțiune în anul 1974”, a precizat Termoenergetica București, în momentul producerii avariei.
Situația a fost complicată și de faptul că în estul Capitalei au fost deschise mai multe șantiere pentru înoirea rețelelor vechi de termoficare.
Termoenergetica preciza, cu două zile înainte de producerea avariei, că din cauza lucrărilor de înlocuire a conductei Magistralei 3 Sud, cu diametrul de 1,2 metri, a fost sistată furnizarea apei calde și în Sectoarele 2 și 3, precum și în zonele Aviației, Floreasca, Calea Dorobanților din Sectorul 1.
Citește și: De ce s-a oprit apa caldă în jumătate din București. Când se rezolvă avaria
Cum arată țevile care au ținut jumătate de București fără apă caldă
Țevile care au ținut jumătate de București fără apă caldă mai mult pierdeau apa decât o transportau spre calorifere. Termoenergetica a făcut publice mai multe fotografii cu astfel de conducte.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
[…] Citește și: FOTO Cum arată țevile care au ținut jumătate de București fără apă caldă […]