FOTO Cum identifici un „lover-boy”. Despre victimele și supraviețuitorii rețelelor de trafic de persoane

Data:

„Pot să vă iau în brațe”, a întrebat-o timid o adolescentă pe Larisa Butnariu, supraviețuitoare a traficului de persoane, care a venit la Pitești să le vorbească copiilor despre capcanele pe care le folosesc rețelele de racolare.

Larisa Butnariu, la Pitești, 9-10 iunie 2023
Larisa Butnariu, la Pitești, 9-10 iunie 2023

Peste 50 de tineri au ascultat-o sâmbătă, 9 iunie, pe Larisa Butnariu vorbind despre cum a ajuns chiar ea să fie traficată, cum a scăpat din iadul exploatării sexuale și cum luptă acum pentru ca alții să nu mai treacă prin asta.

Tot sâmbătă, Răzvan Chiruță, redactor-șef PRESShub, le-a explicat tinerilor de ce nu trebuie să trimită niciodată poze indecente nu doar necunoscuților, dar nici măcar prietenilor, de ce nu trebuie să redistribuie fotografii cu persoane aflate în situații vulnerabile și la ce trebuie să fie atenți pentru a nu deveni victimele așa numiților „lover-boy”.

Răzvan Chiruță, la Pitești, 9-10 iunie 2023
Răzvan Chiruță, la Pitești, 9-10 iunie 2023

„Atelierul pentru tineri – informare și conștientizare a riscurilor traficului de persoane”, organizat la Pitești, continuă duminică cu o prezentare despre prevenirea exploatării sexuale și identificarea potențialelor cauze, susținută de Silvia Tăbușcă, expert ECLER, și o discuție despre investigațiile jurnalistice publicate de PRESShub, susținută de jurnalista Flavia Drăgan.

Silvia Tăbușcă a vorbit despre faptul că România continuă să fie principalul furnizor de victime pentru rețelele de proxenetism din UE, 40% dintre traficanții din Uniunea Europeană fiind de origine română. Expertul ECLER le-a prezentat tinerilor cazuri concrete ale unor persoane care au fost exploatate sexual, chiar și în țări unde prostituția este legală.

Silvia Tăbușcă, la Pitești, 9-10 iunie 2023
Silvia Tăbușcă, la Pitești, 9-10 iunie 2023

Flavia Drăgan a prezentat cazul lui Rupi Gabor, tânărul care a fost exploatat sexual, dar după ce a scăpat, și-a dedicat, de asemenea, viața luptei împotriva traficului de persoane.

Jurnalista a vorbit și despre cazurile de abuz sexual din centrele de protecție a copilului ce aparțin statului.

Răzvan Chiruță, la Pitești, 9-10 iunie 2023
Flavia Drăgan, Pitești, 9-10 iunie 2023

Evenimentul a fost organizat de Freedom House România, cu sprijinul Asociației Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), sub egida „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic (STOP-AT), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Mulțumim Direcției Județene pentru Sport Argeș, pentru sprijinul acordat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Articol publicat în Campania Națională de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT.

STOP AT
spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...