sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziActualitateFOTO. Sinagoga din Orăștie a fost vandalizată. Distrugerea monumentului istoric, sesizată Poliției...

FOTO. Sinagoga din Orăștie a fost vandalizată. Distrugerea monumentului istoric, sesizată Poliției de doi arheologi ai muzeului din localitate

Ferestrele Sinagogii din Orăștie au fost sparte cu pietre și bolovani, vandalizarea clădirii monument istoric fiind observată luni dimineața de doi arheologi ai Muzeului de Etnografie și Artă Populară din localitate, Mihai Căstăian și Adrian Căsălean.

Cei doi arheologi erau pe teren și se ocupau de supravegherea arheologică a lucrărilor la rețeaua de gaz pe strada Cetății din Orăștie, în apropierea sinagogii.

“La prima vedere ferestrele și ușile de pe latura de vest și de sud sunt sparte, ușa Sinagogii fiind închisă. De-a lungul pereților, în glaful ferestrelor și, probabil, în interiorul edificiului, se regăsesc câteva zeci de pietre de mărime mijlocie, dar și bolovani de caldarâm”, au constatat arheologii.

Citește articolul complet în Știrile Transilvaniei

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE