FOTO Una dintre cele mai moderne săli polivalente din România, inaugurată la Oradea

Data:

Una dintre cele mai moderne și eficiente săli polivalente din România a fost inaugurată miercuri, la Oradea.

La eveniment au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Potrivit Primăriei Oradea, noua Sală Polivalentă, ridicată în apropierea drumului de centură al municipiului Oradea, reprezintă o investiție foarte importantă pentru oraș, fiind una dintre cele mai mari în infrastructura sportivă orădeană din ultimele aproape cinci decenii.

Construcția are o capacitate de 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi baschet (3.650 de locuri fixe și 1.650 de locuri în gradenele retractabile).

(SURSA FOTO: Facebook / Florin Birta)

Ciucă: Un model de bune practici”

Valoarea investiției este de 112 milioane lei (aproximativ 23 milioane euro), fonduri asigurate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), la care se adaugă o cofinanţare de 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea, care reprezintă aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor.

„Am vizitat, împreună cu autoritățile locale și membrii Guvernului, Sala Polivalentă de la Oradea, un obiectiv care a început cu mai mult timp în urmă. Îi mulțumesc domnului primar Birta, îi mulțumesc domnului președinte Bolojan care la vremea aceea era primar și și-a asumat acest proiect. Practic, putem să vorbim despre un model de bune practici, de colaborare între Guvernul României și autoritățile locale. Este foarte clar că în toată această perioadă, cu toate problemele și schimbările care au fost, proiectul și-a văzut de drumul lui și azi putem să-l vedem finalizat, iar în această după-amiază urmează să aibă loc primul eveniment. (…) Sala polivalentă va permite desfășurarea de evenimente sportive și culturale atât la nivel național cât și internațional. Reprezintă încă o etichetă în plus pentru municipiul Oradea, pentru cetățenii municipiului Oradea, pentru bihoreni și este un lucru cât se poate de folositor pentru ceea ce înseamnă viața socială în municipiul Oradea”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Peste 400 de kilometri de trasee de drumeție, amenajați în acest an în județul Sibiu. Lista traseelor

(SURSA FOTO: Facebook / Florin Birta)

Cea mai performantă suprafață de joc din România

Potrivit municipalității, pe lângă terenul principal, sala mai dispune de un teren de antrenament şi este dotată cu cea mai performantă suprafaţă de joc din România, dar şi cu una dintre cele mai bune instalaţii de sunet.

Clădirea cu gradene retractabile mai are patru vestiare, săli de conferință, săli de acreditare presă, zonă VIP, săli de forță, zonă de relaxare/recuperare (bazin de recuperare cu apă caldă, bazine de recuperare cu gheață), saună umedă, saună uscată, zonă comandă sisteme audio și multimedia.

„Momentul inaugurării Sălii Polivalente este un motiv de bucurie, fiind un spațiu al întâlnirii, locul unde se poate forma și întreține sentimentul de comunitate. Susținerea propriilor echipe cultivă solidaritatea comunităților locale. Orădenii și bihorenii meritau acest loc. Le mulțumesc tuturor celor implicați, din 2014 până în prezent, în realizarea acestui obiectiv. Am ținut ca acest eveniment să aibă loc astăzi, 20 aprilie, la momentul aniversar al orașului pentru că adevărata politică de care au nevoie toți românii, indiferent de naționalitate, este cea a faptelor. Sper ca acest loc dedicat în primul rând sportului să ne inspire – pe fiecare în parte- că doar jucând bine și în spirit de echipă ai șansa să câștigi. Sportivii ne vor inspira să admirăm mai mult valoarea sacrificiului, a temeiniciei și a consecvenței care ne duc la victorie, fiind un model de urmat pentru noile generații. Fără sacrificii nu se pot obține rezultate importante. Nu pot să nu fac încă o remarcă și anume că sportul ridică barierele diferențelor culturale care de multe ori au dus la conflicte. În permit ca din acest spațiu dedicat evenimentelor sportive să adresez respectuos tuturor îndemnul: ”Să ne antrenăm voințele pentru binele orădenilor!””, a spus primarul Oradiei, Florin Birta.

Municipalitatea a asigurat atât amenajările exterioare, cât și conectarea la utilitățile aferente: drumurile de acces, parcările aferente, zonele verzi, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică).

Citește și: Slujbe religioase în limba ucraineană pentru refugiați în Săptămâna Mare, la Cluj-Napoca

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un șofer de autobuz din Brăila a picat testul antidrog: POZITIV la 3 substanțe

Caz incredibil la Brăila, unde un șofer de autobuz a picat DrugTest-ul. Potrivit unor surse judiciare, testul a ieșit pozitiv în cazul a trei substanțe psihoactive

Un procuror cere daune de 39.000 de lei, pentru că i-ar fi fost prejudiciată imaginea pe Facebook

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria...

Musical la Teatrul de Operetă București: NEXT TO NORMAL

30 OCTOMBRIE 2022, ORA 19:00, TEATRUL DE OPERETĂ „ION...

Tentativă de viol într-un parc din Argeș. Agresorul are antecedente penale

În ziua de 6 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol, și au reținut un bărbat de 49 de ani, din Pitești.