FOTO+VIDEO Panică la pompe. Combustibilul a depășit 10 lei pe litru în unele benzinării. Cozi în toată țara

Data:

Prețurile la benzină și la motorină cresc de la o zi la alta, mai ales de când a început războiul din Ucraina. Sancțiunile economice impuse Rusiei au determinat o mărire și de 50 de bani în ultima săptămână.

În unele benzinării din țară, mai ales dintre cele individuale sau din rețele mici, prețurile au au ajuns deja la 10 lei litru pentru benzină și la 11 lei pentru motorină.

Zvonurile că acest lucru se va generaliza de joi peste tot i-a determinat pe mulți șoferi să intre în panică și să se pună la cozi uriașe pentru a face plinul.

Panica ar fi început din Bihor, unde un partener al lanțului de benzinarii Mol ar fi fost primul care a ridicat prețul la 11 lei/ litru. O fotografie cu acest preț s-a viralizat pe internet, a fost preluată de presă și a mai fost doar un pas până la reacția de panică.

În realitate, pe piețele internaționale, prețul barilului a scăzut ușor miercuri.

Galeria foto+video a cozilor uriașe din țară

La Argeș, un piteștean a venit la pompă cu un rezervor de plastic, de peste 100 de litri.

Foto: Argeșulonline

Citește și: Ministrul Energiei: „Fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării, pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul de 11 lei/litru”

În Sălaj, o persoană a alimentat direct într-o cisternă, în speranța că va face economie.

Foto: Monitorul de Sălaj

Cozi uriașe, de câțiva kilometri s-au înregistrat și la benzinăriile din Vrancea.

Cozi similiare s-au înregistrat în toată țara, de la București la Iași, de la Constanța la Cluj.

„Nu există motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cozi uriașe la Deva
Coadă la benzină la Iași. Foto ReporterIS
Coadă la benzină la Iași. Foto ReporterIS
Coadă uriașă la Timișoara. Benzinăria e punctul cel mic, verde, de la capătului kilometrului de autoturisme. Foto Hannelore Petrovai.

La Timișoara, cozile au fost miercuri de câte 70-100 mașini la fiecare benzinarie.

În unele orașe, nu doar posesorii de autoturisme au demarat operaţiunea plinul, ci și patronii firmelor de transport, ale căror autocamioane de mare tonaj, aşezate la cozile din benzinării, au contribuit la blocarea efectivă a benzinăriilor, dar şi a arterelor conexe.

La Bistrița, oamenii s-au aprovionat inclusiv de la compania rusească Lukoil.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...