FOTO&VIDEO | Tezaur monetar roman descoperit în nordul judeţului Olt

Data:

Un tezaur monetar, datând din perioada Republicii Romei Antice, a fost descoperit cu detectorul de metale în localitatea Verguleasa, din județul Olt. Monedele au fost predate autorităţilor şi au intrat în patrimoniul Muzeului Judeţean Olt.

Descoperirea a fost făcute de un poliţist din Drăgăşani, judeţul Vâlcea,  Constantin Andreescu, un pasionat de istorie şi de arheologie.

„Dacă vom mai găsi, vom proceda la fel, cu cea mai mare plăcere le vom preda autorităţilor”, a declarat acesta

Arheologul din cadrul Muzeului Judeţean Olt, Florin Ciulavu, a declarat că urmează investigaţii arheologice în zona unde a fost găsit tezaurul, având în vedere că descoperirea a fost făcută la distanţă considerabilă de cele două situri arheologice din zonă.

Continuara în REPORTER24.

Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: