Freedom House România, câștigător în a șasea rundă de finanțare Google Digital News Initiative, cu proiectul PressHub Market

Data:

Freedom House România, în colaborare cu TreeWorks, este pe lista câștigătorilor în cea de-a șasea rundă de finanțare a Google Digital News Initiative, cu un proiect marca PressHub – rețeaua noastră independentă de presă locală și centrală. Prin acest program, Google acordă finanțări în valoare de câte 150 milioane de euro pe an în scopul de a sprijini sectorul media din Europa și de a oferi organizațiilor posibilitatea să încerce lucruri noi, să experimenteze și să inoveze în mediul digital.

Citește aici comunicatul Google

În acest moment, PressHub.ro, un amplu proiect marca Freedom House România, cuprinde 24 de publicații și peste 40 de jurnaliști, iar produsul câștigător în competiția Digital News Initiative va fi realizat în parteneriat cu TreeWorks.

Produsul digital creat de echipa formată se numește PressHub Market – un shop online de publicitate media. Într-o primă etapă, va fi un instrument de susținere financiară pentru membrii rețelei de presă locală, cu posibilitatea de a fi extins.

Este o nevoie tot mai acută ce trebuie acoperită. Sunt zone în țară în care nu a mai rămas niciun ziar independent. Să fii jurnalist independent în județe în care presa este susținută exclusiv de politicieni, fiind practic capturată, presupune, pe lângă pasiunea pentru meserie, foarte mult curaj. PressHub cuprinde acum 24 de publicații locale și centrale și peste 40 de ziariști. Este timpul ca mediul de afaceri să înțeleagă, cât mai curând posibil, cât de important este modul în care alegi cu ce publicație te asociezi ca să îți transmiți mesajul. În viitor, ne dorim să extindem demersul nostru la cât mai multe publicații independente, spune Cristina Guseth, director Freedom House România.

„Jurnalismul independent local sau de nișă a fost cel mai afectat de trecerea de la print la digital. Iar pentru că această formă de jurnalism este cea mai apropiată de problemele reale ale comunității și se află la originea multor investigații care devin subiecte naționale, este imperios necesar să îl facem cât mai sustenabil financiar și mai rezilient. De fapt, ăsta e planul nostru: reziliență pentru jurnalismul local înseamnă reziliență pentru comunitățile locale”, arată Cătălin Teniță, fondator TreeWorks.

Publicațiile membre PressHub la această oră sunt: Transilvania Reporter, Gazeta de Sud, Viața Liberă, Ziarul de Iași, RFI – Radio France Internationale România, Vrancea24, Liber în Teleorman, Info Sud-Est, Jurnalul de Argeș, Crișana, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Arad24.net, Banatul Azi, inRoman.ro, Resita.ro, Cluj Today, Obiectiv – Vocea Brăilei, Via Cluj TV, Zi de Zi, Transylvania  Today, Hargita Nepe, Revista 22, Transilvania Business.

Fondul de inovare al Digital News Initiative s-a lansat în octombrie 2015, când au fost depuse primele proiecte în runda inițială de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Lia Savonea ridică în slăvi legile Justiției propuse de ministrul Predoiu

Lia Savonea, președintele din „umbră” al Consiliului Superior al...

ULTIMA ORĂ David Popovici, campion european și la 200 metri liber

O nouă performanță pentru fenomenalul înotător David Popovici. Tânărul...

Gina Lollobrigida vrea să candideze pentru Senatul Italiei. Actrița are 95 de ani

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de...