Furtul de combustibil din baza americană de la Kogălniceanu. Dîncu, reproşuri pentru americani: Nu cunoşteau cultura noastră

Data:

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat vina pe americani pentru furtul de combustibil în valoare de aproximativ două milioane de dolari din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Într-un interviu acordat la Digi24, social-democratul a afirmat că situaţia s-ar datora unei „neglijenţe” a americanilor care au lăsat punctul de alimentare în afara zonei aflată sub pază. Dîncu a subliniat că militarii americani nu cunoşteau „cultura noastră” .

„Era vorba de un punct de alimentare care era plasat undeva în afara cazărmii, să spunem în afara zonei care este păzită. Era o neglijenţă să zicem pentru că poate nu era atât de cunoscută cultura noastră”, a declarat ministrul Apărării.

Întrebat dacă nu este posibil ca aceeaşi „cultură a noastră” să „opereze” şi în bazele militare româneşti, cu alte cuvinte, astfel de furturi să aibă loc şi în unităţile militare româneşti, Dîncu a replicat că România a rămas cu puţine cazărmi funcţionale iar zonele sunt bine păzite. Altfel spus, nu prea mai este ceva de furat.

„Nu cred, pentru că noi ne-am restrâns armata României, chiar dacă are multe cazărmi, unele sunt dezafectate, activitatea s-a restrâns în zone care sunt bine păzite. Cred că a fost un accident şi nici nu pot să îmi închipui cum s-a petrecut asta, dar a fost un accident cu siguranţă”.

Reamintim că procurorii DIICOT au transmis că, începând cu 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat care a furat combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Totodată, hoţii au vizat şi zone dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Potrivit procurorilor, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA în cazul combustibililor furaţi de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu este de 2 milioane de dolari, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...