luni, 24 ianuarie 2022
AcasăRecomandateFurtul de combustibil din baza americană de la Kogălniceanu. Dîncu, reproşuri pentru...

Furtul de combustibil din baza americană de la Kogălniceanu. Dîncu, reproşuri pentru americani: Nu cunoşteau cultura noastră

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat vina pe americani pentru furtul de combustibil în valoare de aproximativ două milioane de dolari din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Într-un interviu acordat la Digi24, social-democratul a afirmat că situaţia s-ar datora unei „neglijenţe” a americanilor care au lăsat punctul de alimentare în afara zonei aflată sub pază. Dîncu a subliniat că militarii americani nu cunoşteau „cultura noastră” .

„Era vorba de un punct de alimentare care era plasat undeva în afara cazărmii, să spunem în afara zonei care este păzită. Era o neglijenţă să zicem pentru că poate nu era atât de cunoscută cultura noastră”, a declarat ministrul Apărării.

Întrebat dacă nu este posibil ca aceeaşi „cultură a noastră” să „opereze” şi în bazele militare româneşti, cu alte cuvinte, astfel de furturi să aibă loc şi în unităţile militare româneşti, Dîncu a replicat că România a rămas cu puţine cazărmi funcţionale iar zonele sunt bine păzite. Altfel spus, nu prea mai este ceva de furat.

„Nu cred, pentru că noi ne-am restrâns armata României, chiar dacă are multe cazărmi, unele sunt dezafectate, activitatea s-a restrâns în zone care sunt bine păzite. Cred că a fost un accident şi nici nu pot să îmi închipui cum s-a petrecut asta, dar a fost un accident cu siguranţă”.

Reamintim că procurorii DIICOT au transmis că, începând cu 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat care a furat combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Totodată, hoţii au vizat şi zone dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa.

Potrivit procurorilor, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA în cazul combustibililor furaţi de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu este de 2 milioane de dolari, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE