OPINIE | E o mică Ungarie orbanistă în judeţul lui Flutur

Data:

Anduranţa lui Gheorghe Flutur reprezintă triumful baronului de tip nouzecist în sistemul politic românesc. E un amestec securisto-oligarhic în spatele acestui succes, spune Gabriel Gachi, în ReporterIS.

Flutur controlează cu mână de fier Suceava. Traficul de influenţă nu există în Codul Penal din acest judeţ. Un singur om decide finanţări, angajări, contracte publice, numirile şi avansările în Justiţie, ce are voie să scrie presa, care este total aservită. E o mică Ungarie orbanistă în judeţul lui Flutur.

Acesta e modelul tribal românesc. Bucureştiului nu îi pasă de ce se întâmplă în provincie. Corupţia, controlul Justiţiei şi sugrumarea libertăţii de expresie sunt tolerate cât timp nu strică socotelile guvernării la nivel macro. Doar catastrofele pot zdruncina Guvernul şi atunci baronii plătesc cu capul. Flutur a scăpat chiar şi de un asemenea moment.

Continuarea, în ReporterIS.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...