Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașiului, încolțit de DNA după 5 ani

Data:

Procurorii DNA București au intrat pe firul unei mega-afaceri imobiliare ce-l privește pe Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Municipiului Iași.

Dezvăluirea punerii în posesie a fost făcută în 2017 de publicația 7IASI: terenul a fost mutat de la Miroslava la Moara de Vânt

Dezvăluirea de azi, după 5 ani: retrocedarea în favoarea lui Gabriel Harabagiu s-a făcut peste rând, în fața altor ieșeni care depuseseră cereri și aveau dreptul de a primi teren

DNA îl acuză și de conflict de interese: ca viceprimar, știa că în Moara de Vânt se va construi Spitalul Regional, valoarea terenului crescând exponențial

Fostul viceprimar a fost pus în posesie în regim de urgență de Primăria pe care el însuși o conducea

Procurorii DNA București au intrat pe firul unei mega-afaceri imobiliare ce-l privește pe Gabriel Harabagiu, fost viceprimar.

Citește și: VIDEO 400 de miliarde de euro/an trebuie cheltuite în UE pentru trecerea la energie verde

Anchetatorii au solicitat de la Primăria Iași acte pentru a  recompune modul în care 1,5 hectare de teren din Moara de Vânt (Șorogari) au ajuns la Maria Țămboi, soacra lui Harabagiu.„Nu știu nimic despre asta, nu am primit nicio citație”, a afirmat fostul viceprimar.

În aceeași combinație viceprimar-soacră, Harabagiu este personajul principal în altă lucrare penală, Agenția Națională de Integritate sesizând Parchetul cu privire la un potențial conflict de interese. Harabagiu, ca viceprimar, a semnat acte adiționale la un contract de închiriere dintre Primărie și o societate comercială la care lucrau soacra și socrul său.

Continuarea, în ReporterIS/Exclusiv!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unde aleg românii să călătorească în perioada următoare? |Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească în perioada următoare? La...

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul la europarlamentare | Eurobarometru

Războaiele de lângă UE fac și mai important votul...

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai

Program special la Teatrul Național din București, de 1 și 2 mai