Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Iașiului, încolțit de DNA după 5 ani

Data:

Procurorii DNA București au intrat pe firul unei mega-afaceri imobiliare ce-l privește pe Gabriel Harabagiu, fost viceprimar al Municipiului Iași.

Dezvăluirea punerii în posesie a fost făcută în 2017 de publicația 7IASI: terenul a fost mutat de la Miroslava la Moara de Vânt

Dezvăluirea de azi, după 5 ani: retrocedarea în favoarea lui Gabriel Harabagiu s-a făcut peste rând, în fața altor ieșeni care depuseseră cereri și aveau dreptul de a primi teren

DNA îl acuză și de conflict de interese: ca viceprimar, știa că în Moara de Vânt se va construi Spitalul Regional, valoarea terenului crescând exponențial

Fostul viceprimar a fost pus în posesie în regim de urgență de Primăria pe care el însuși o conducea

Procurorii DNA București au intrat pe firul unei mega-afaceri imobiliare ce-l privește pe Gabriel Harabagiu, fost viceprimar.

Citește și: VIDEO 400 de miliarde de euro/an trebuie cheltuite în UE pentru trecerea la energie verde

Anchetatorii au solicitat de la Primăria Iași acte pentru a  recompune modul în care 1,5 hectare de teren din Moara de Vânt (Șorogari) au ajuns la Maria Țămboi, soacra lui Harabagiu.„Nu știu nimic despre asta, nu am primit nicio citație”, a afirmat fostul viceprimar.

În aceeași combinație viceprimar-soacră, Harabagiu este personajul principal în altă lucrare penală, Agenția Națională de Integritate sesizând Parchetul cu privire la un potențial conflict de interese. Harabagiu, ca viceprimar, a semnat acte adiționale la un contract de închiriere dintre Primărie și o societate comercială la care lucrau soacra și socrul său.

Continuarea, în ReporterIS/Exclusiv!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Matineu cu muzică barocă, la Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” invită publicul în 17 decembrie, la...

Cum împacă orașele mari din România iluminatul festiv și factura la curent electric

Românii se confruntă cu o perioadă complicată din punct...

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola vine în vizită în...