Cartierul construit pe minciuni şi furăciuni, oameni păcăliți

Data:

La aproape 17 ani de când au fost date în folosinţă primele blocuri ANL din cartierul Dimitrie Cantemir din Galați, autorităţile locale încă mai „cos” la documentaţiile acestor locuinţe pe care chiriaşii vor să le cumpere. Şi caută soluţii să-l „convingă” pe arhitectul-şef de la Brăila să îşi pună semnătura pe nişte documente întocmite acum 17 ani.

„La Oficiul de Cadastru Brăila, trebuie depus certificatul de atestare a edificării construcţiilor, document fără de care documentaţia de dezmembrare, inclusiv de apartamentare pentru blocurile respective, nu poate fi finalizată”, explică directorul executiv Ionel Burtea. Vânzarea apartamentelor nu este singura problemă nerezolvată din Cantemir. Canalizarea funcţionează tot pe o soluţie provizorie până în toamnă, când ar putea fi gata gura de evacuare în râul Siret a apelor uzate din staţia de epurare a cartierului, aflată în probe.

Citește și Drumul expres Galați-Brăila va dura peste doi ani, spune Asociația Pro-Infrastructura

Mai toţi locuitorii cartierelor gălăţene ar putea găsi motive să acuze că au fost minţiţi sau dezamăgiţi de autorităţile locale. Dar chiriaşii cartierului Dimitrie Cantemir ar avea cele mai multe şi mai temeinice motive.

Ce trebuia să fie şi ce-a ieşit

Istoria cartierului Siret, rebotezat „Dimitrie Cantemir”, a început pe vremea premierului Adrian Năstase. Prin Hotărârea de Guvern nr. 512 din 23 mai 2002, s-a aprobat „transmiterea unui teren în suprafaţă de 1.000 de hectare, situat în judeţul Brăila, din proprietatea privată a statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local, pentru construcţii de locuinţe şi utilităţi sociale”.

Continuarea, în Viața Liberă.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...