GALAȚI – Cinci ofițeri, cercetați pentru pontaje și transferuri preferențiale

Data:

Dosarul în care cinci ofițeri de la vârful unor structuri din cadrul IPJ Galați sunt anchetați pentru mai multe infracțiuni de serviciu bate pasul pe loc de doi ani, de când au ieșit la iveală o serie de nereguli ca urmare a unui control venit de la București. Cazul a fost preluat recent de Parchetul Curții de Apel Galați, asta deoarece pe lista acuzaților sunt ofițeri care au competențe de poliție judiciară, iar anchetarea acestora nu putea fi făcută de o structură inferioară. 


Abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, toate în formă continuată, respectiv, instigare la infracțiunile de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, tot în formă continuată sunt faptele care fac obiectul unui dosar ”fierbinte”, aflat de puțin timp pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați. Vizați de acuzații sunt cinci ofițeri ”de top” din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, urmăriți penal după ce Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne ar fi constatat, în urma unor verificări făcute în cursul anului 2018, mai multe nereguli privind modul în care s-ar fi făcut pontarea cadrelor, plata orelor suplimentare ori modul de acordare a salariilor de merit, avansările, transferurile și mutările în cadrul IPJ Galați.

Oficialii de la București au sesizat atunci Parchetul, care a întocmit dosar penal, cercetările vizavi de presupusele fapte fiind efectuate ”in rem”. După doi ani, deoarece calitatea de ofițeri de poliție judiciară a unora dintre cadrele vizate impunea cercetarea de către o structură superioară, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Potrivit surselor din cadrul acestei unități, la acest moment nu pot fi făcute publice numele și funcțiile exacte ale celor cercetați, decât în cazul în care stadiul anchetei sau măsurile dispuse ar afecta capacitatea de exercitare a funcției publice. Surse din cadrul anchetei au confirmat doar faptul că lista suspecților vizați acum direct de acuzații este formată din ofițeri din primul eșalon al comenzii IPJ, dar și din fruntea unor servicii strategice, tritrează VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai mare depășește 100.000 de lei lunar

Topul celor mai mari pensii din România: cea mai...

Alegerile pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la un pas de a nu mai avea loc

Alegerile pentru funcția de rector la Universitatea „Alexandru Ioan...

Primărie răscolită cu şantaje politice – elevă trimisă momeală în scop politic

Primărie răscolită cu şantaje politice - elevă trimisă momeală...

O româncă designer pentru celebrul brand Adidas

O româncă, designer pentru celebrul brand Adidas. Ea a...