GALAȚI – Concedieri colective la compania de transport public

Data:

Compania de transport public în comun, Transurb, a notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi cu privire la faptul că urmează să efectueze concedieri colective.

Este vorba despre minimum 40 de salariaţi din toate categoriile de personal: muncitor, operativ, TESA. Concedierea se va face în maxim două etape, începând din luna octombrie 2022.

Printre principalele motive invocate pentru necesitatea concedierilor se numără: reducerea activităţii de transport urban de călători, ca urmare a reducerii numărului de kilometri în anul 2022 şi pierderile uriaşe înregistrate în 2021 şi pe primul semestru al anului 2022.

Citește și: De ce tac profesorii?

Nu mai puţin de 40 de angajaţi ai Transurb ar urma să fie concediaţi, conform notificării pe care societatea a transmis-o, Inspectoratului de Muncă şi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Documentul datat 1 septembrie 2022, cuprinde şi motivele care determină reorganizarea şi restructurarea personalului.  Cap de listă este „reducerea activităţii de transport urban de călători, în principal a transportului de călători cu autobuzele şi troleibuzele, ca urmare a reducerii numărului de kilometri în anul 2022, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local”.  

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni ca Niculae...

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...

VIDEO Secretarul general al NATO, la București: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni,...