S-a încheiat cercetarea arheologică preventivă la situl Tirighina-Barboşi

Data:

„Aceste artefacte vor fi restaurate, conservate şi valorificate ştiinţific şi turistic”, a transmis Primăria. Potrivit informaţiilor noastre, arheologii sunt foarte încântaţi de descoperirile făcute şi convinşi că situl arheologic ascunde încă multe comori care abia aşteaptă să fie scoase la lumină.

Pe baza descoperirilor făcute, autorităţile locale vor reface documentaţia proiectului pentru punerea în valoare a potenţialului turistic şi ştiinţific al celui mai vechi monument istoric din sudul Moldovei, Aşezarea dacică, Castrul şi Castellum-ul roman de la Tirighina Barboşi.

Citește și: Situl arheologic Tirighina-Barboşi, pentru care Primăria Galați vrea finanţare europeană, prădat de hoţi

Cu noul proiect vor solicita avizul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, care le-a fost refuzat anul trecut. Documentul le este necesar pentru depunerea dosarului în vederea obţinerii unei finanţări europene de 4,5 milioane de euro pentru a transforma situl într-un parc arheologic.

Citește și: După 26 de ani de mizerie și distrugere, banii europeni vin să salveze comorile de la ansamblul daco-roman Tirighina – Barboși

Acest proiect al Primăriei municipiului Galaţi vine după aproape 25 de ani de când Muzeul de Istorie din Galaţi solicită reînceperea cercetării arheologice la situl Tirighina-Barboşi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Anca Melinte
Anca Melinte
Anca Melinte este redactor la Viața liberă, din Galați. A studiat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Constituția centenară

La sfârșitul acestei săptămâni se împlinesc 100 de ani...

Aktual24: Cotele la pariuri privind viitorul președinte al României. Geoană stă cel mai bine, Simion apare pe locul 6, Firea e pe 10

O casă de pariuri oferă clienților posibilitatea de a-și încerca norocul și în privința alegerilor prezidențiale. Cei mai mulți cred că Mircea Geoană va fi viitorul președinte al României.

Centru de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase, înființat de UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca înființează „Centrul de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase”, în cadrul programului UBBMed.

Profesor de matematică, lăsat fără bani de un puşti, prin telefon

A încercat să-i învețe matematica pe unii deținuți, dar a căzut victimă unui hoț în vârstă de numai 15 ani. Este pățania unui botoșănean, cadru didactic la o unitate de învățământ special, care a rămas fără bani în cont, după ce și-a pierdut telefonul mobil.