vineri, 3 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateGALAȚI - Transportul public local, paralizat de o nouă grevă

GALAȚI – Transportul public local, paralizat de o nouă grevă

O nouă grevă a salariaţilor SC Transurb SA a paralizat transportul public în comun, în această dimineaţă.

Şoferii şi vatmanii au refuzat să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee, nemulţumiţi că majorarea obţinută în urma protestului spontan din 5 noiembrie 2021 – când transportul public a fost paralizat până la prânz – nu mai este acceptată. 

Este vorba despre indexarea cu rata inflaţiei care reprezintă, conform calculelor, suma de 155 de lei. Şoferii şi vatmanii refuză să reia lucrul până când nu vor fi semnate actele adiţionale la contractele de muncă. Doar cursele convenţie sunt realizate.

Potrivit datelor noastre, în staţiile de transport public local vor fi puse afişe că este grevă, pentru ca gălăţenii să nu aştepte degeaba.

Revolta dă în clocot la Transurb. Salariaţii au cerut demisia directorului general Dorian Dumitru, scandând „Demisia!” şi nu i-au permis accesul în instituţie. Pentru a putea intra, managerul a avut nevoie de protecţia jandarmilor. 

„TRANSPORT ÎN COMUN PROTEST SPONTAN” scrie pe afişele care au fost lipite în staţiile Transurb şi care ar trebui să-i informeze pe gălăţeni că aşteaptă degeaba un mijloc de transport. Numai că, în unele staţii, afişul a fost lipit pe o parte a automatului de bilete, şi nu este observat de cetăţeni. Aceştia privesc în zare, aşteptând să apară autobuzul de care au nevoie, titrează VIAȚA LIBERĂ.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE