Galațiul a devenit „a doua casă” pentru sute de familii din Ucraina

Data:

La aproape un an de la izbucnirea războiului din Ucraina, Galațiul a devenit „a doua casă” pentru sute de refugiați care au plecat din fața tăvălugului distrugător al invadatorilor ruşi.

Multe dintre familiile care și-au găsit salvarea în România sunt ale unor angajați ai companiei Marine Design Engineering Mykolayiv (MDEM), din cadrul Grupului Damen.

Cu ajutorul colegilor din România, dar și din Olanda, Polonia și nu numai, s-a pus în mișcare o vastă acțiune umanitară pentru a-i ajuta pe cei aflați la doar câțiva kilometri de linia frontului.

Foto: Ovidiu Amălinei
Foto: Ovidiu Amălinei

„Am simțit cu toții că trebuie să facem ceva!”

În ciuda amenințărilor cu o invazie din partea Rusiei, nimeni nu-și imagina, totuși, că războiul, în toată grozăvia lui, avea să devină în Ucraina o realitate de zi cu zi. Dar încă din primele ore ale invaziei declanșate pe 24 februarie 2022, Mykolayiv a ajuns în prima linie a frontului, în tentativa rușilor de a-și croi drum spre Odessa.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

„Când a izbucnit războiul, am simțit cu toții că trebuie să facem ceva! Erau colegii noștri, suntem împreună de mulți ani, suntem ca o familie, trebuia să-i ajutăm! La sucursala noastră din Mikolayiv aveam peste 200 de angajați, situația era foarte periculoasă, iar mai târziu lucrurile s-au înrăutățit și mai mult, pentru că erau foarte aproape de linia frontului.

Bărbații nu aveau voie să plece din Ucraina decât în condiții cu totul speciale, dar am oferit angajatelor noastre, de asemenea, și soțiilor angajaților noștri, copiilor, bunicilor, posibilitatea de a-i aduce aici, într-un loc mai sigur”, ne-a spus Annelies Damen, membru în Supervizory Board Damen Group.

Continuarea, în Viaţa Liberă Galaţi!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Ovidiu Amălinei

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...