Conform datelor publicate pe site-ul Direcției Județene de Statistică, județul Galațiul a „sărăcit” cu aproximativ 23.000 de persoane active, pe parcursul unui singur an. De altfel, această tendință de scădere a fost constantă de la mijlocul anilor ’90, numărul total al gălățenilor care muncesc cu forme legale reducându-se la jumătate față de cel de acum 27 de ani.
Consiliul Consultativ al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, desfășurat miercuri, 12 octombrie, a adus în discuție o situație care este mai mult decât îngrijorătoare: numărul populației active. Este vorba despre cei care muncesc cu acte în regulă, indiferent de forma în care „prestează” așa-numita forță de muncă.
Citește și: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere
Unii lucrează ca salariați, alții ca persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (II) sau întreprinderi familiale (IF). Oricum ar fi, numărul acestora este într-o scădere accentuată.
Conform celui mai recent bilanț de pe site-ul Direcției Județene de Statistică, în anul 2021, totalul populației active din județul Galați era de 165.000 de persoane, cu peste 23.000 mai puține decât în anul precedent.
Nu este de mirare, din păcate, faptul că numărul gălățenilor care muncesc continuă să scadă, pentru că acest lucru se tot întâmplă din anii ’90 încoace, ci modul abrupt în care scade. Cei 23.000 de lucrători dispăruți din statisticile forței de muncă a județului reprezintă probabil cea mai mare scădere înregistrată într-un singur an.
Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!