luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziGalațiul, în continuare fără paturi libere la ATI-COVID. Număr mare de adulți...

Galațiul, în continuare fără paturi libere la ATI-COVID. Număr mare de adulți cu forme grave de boală

Vineri, în spitalele din Galați nu era liber niciun pat la Terapie Intensivă pentru tratamentul pacienților adulți cu COVID-19. Situația durează deja de peste o săptămână, în ciuda suplimentării locurilor. Chiar dacă ar putea fi pregătite mai multe paturi, rămâne problema cadrelor medicale insuficiente de la ATI, precum și faptul că angajații acestor secții sunt deja epuizați după un an și jumătate de criză sanitară. Grav este că numărul persoanelor cu forme severe de boală va continua să crească, ținând cont de evoluția rapidă a celui de-al patrulea val pandemic.

În ultimele două săptămâni, în secția ATI-COVID de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, numărul locurilor a fost aproape dublat, de la nouă la 16. Chiar și așa, toate paturile disponibile erau ieri ocupate, o situație gravă, dar care a devenit deja normalitate în ultima perioadă.
„La Spitalul Județean, din 16 paturi disponibile la Terapie Intensivă pentru pacienții cu COVID-19, toate sunt ocupate, în prezent (vineri, 24 septembrie – n.r.). La Spitalul Militar, toate cele cinci paturi sunt, de asemenea, ocupate. La Spitalul de Copii, din șapte paturi, unu este ocupat, iar la Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”, din cinci paturi, unu este ocupat”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Articolul integral, pe VIAȚA LIBERĂ

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE