Galațiul s-ar putea afla, din nou, la un pas de scenariul roșu

Data:

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată în România s-a transformat într-un fiasco, totul în timp ce tulpina indiană (Delta) a noului coronavirus este depistată în cazul tot mai multor persoane. Astfel, cum virusul se află pe un teren prielnic, valul al patrulea al pandemiei își face din ce în ce mai mult simțită prezența și în țara noastră.

Cercetătorul timișorean Octavian Jurma este de părere că noul val al pandemiei a intrat deja în a cincea săptămână de creștere accelerată și că trendul ascendent va continua și în următoarele șase săptămâni. Dacă previziunile expertului se vor adeveri, pe 12 octombrie județul Galați se va afla la doar un pas de scenariul roșu.Expertul a explicat că a aplicat un algoritm de calcul optimist.

Chiar și așa, însă, cifrele pandemiei nu arată bine deloc. Pe 12 august, județul Galați avea o incidență a infecțiilor cu noul coronavirus de 0,13 cazuri la mia de locuitori. Potrivit calculului făcut de Octavian Jurma, pe 24 august vom avea o incidență de 0,19, pe 31 august – 0,29, pe 7 septembrie – 0,44, pe 14 septembrie (la o zi de la începerea anului școlar) – 0,66, pe 21 septembrie – 0,97, iar pe 28 septembrie – 1,41 la mia de locuitori. Astfel, spre sfârșitul lui septembrie, ar urma să fim încadrați în scenariul galben. Pe 5 octombrie, incidența va crește la 2,05 la mie, iar pe 12 octombrie, la 2,93 la mia de locuitori, ceea ce ne va plasa la doar un pas de scenariul roșu.

Citește articolul integral în Viața Liberă

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...