miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateGalațiul s-ar putea afla, din nou, la un pas de scenariul roșu

Galațiul s-ar putea afla, din nou, la un pas de scenariul roșu

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată în România s-a transformat într-un fiasco, totul în timp ce tulpina indiană (Delta) a noului coronavirus este depistată în cazul tot mai multor persoane. Astfel, cum virusul se află pe un teren prielnic, valul al patrulea al pandemiei își face din ce în ce mai mult simțită prezența și în țara noastră.

Cercetătorul timișorean Octavian Jurma este de părere că noul val al pandemiei a intrat deja în a cincea săptămână de creștere accelerată și că trendul ascendent va continua și în următoarele șase săptămâni. Dacă previziunile expertului se vor adeveri, pe 12 octombrie județul Galați se va afla la doar un pas de scenariul roșu.Expertul a explicat că a aplicat un algoritm de calcul optimist.

Chiar și așa, însă, cifrele pandemiei nu arată bine deloc. Pe 12 august, județul Galați avea o incidență a infecțiilor cu noul coronavirus de 0,13 cazuri la mia de locuitori. Potrivit calculului făcut de Octavian Jurma, pe 24 august vom avea o incidență de 0,19, pe 31 august – 0,29, pe 7 septembrie – 0,44, pe 14 septembrie (la o zi de la începerea anului școlar) – 0,66, pe 21 septembrie – 0,97, iar pe 28 septembrie – 1,41 la mia de locuitori. Astfel, spre sfârșitul lui septembrie, ar urma să fim încadrați în scenariul galben. Pe 5 octombrie, incidența va crește la 2,05 la mie, iar pe 12 octombrie, la 2,93 la mia de locuitori, ceea ce ne va plasa la doar un pas de scenariul roșu.

Citește articolul integral în Viața Liberă

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE