vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăProiecte editorialeOrașul UitatGândirea primitivă s-a mutat în Orașul Comoară. Virgil Pop: ”În cea mai...

Gândirea primitivă s-a mutat în Orașul Comoară. Virgil Pop: ”În cea mai coruptă țară din Europa, protejarea monumentelor istorice se face de către neisprăviți și într-un mod mizerabil”

Virgil Pop este profesor doctor arhitect și lucrează la Comisia Zonală pentru Monumente Istorice din 1990. Își spune consilier superior în cadrul instituției, dar, de fapt, este cel care taie și spânzură în cadrul instituției, nimic nu trece de ochiul și semnătura sa. Ultimul scandal legat de prăbușirea, voită sau nu, a imobilului monument istoric de pe strada Samuel Micu Klein a redeschis controversele legate de felul în care se face la Cluj, și în țară, protejarea și restaurarea imobilelor de acest gen.

Că lucrurile stau prost, o știm toți, doar că șeful de la Monumente Istorice plusează: nu stăm prost, ci este de-a dreptul mizerabil ce se întâmplă în ziua de astăzi din acest punct de vedere. La experiența pe care o are, Virgil Pop vorbește franc despre neregulile existente, vorbește despre corupție și neimplicarea autorităților statului în haosul care domnește și în ce privește monumentele istorice, despre autorizații date la limita legalității, despre eșecul proiectului de refațadizare lansat de primărie, despre incultură și proiectanți imorali și prost pregătiți profesional, despre presiuni făcute de investitori și autorități, despre legi care nu se aplică, ori despre judecători care nu respectă legile.

Citește interviul integral pe transilvaniareporter.ro.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE