Garda de Mediu, atacată cu furcile la Sintești – Ilfov de localnicii care ard deșeuri de ani întregi

Data:

Comisarii Gărzii de Mediu au fost atacați sâmbătă cu furcile de localnici din Sintești (Ilfov), anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna. Comisarii i-au surprins pe aceștia în timp ce ardeau deșeuri toxice precum anvelope și cabluri electrice.

Când au vrut să îi oprească, localnicii i-au atacat pe oficiali și a fost nevoie de intervenția trupelor speciale ale poliției (SAS). Rezultatul? Două persoane au fost reținute de poliție, potrivit ministrului Mediului..

”Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanență ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptașii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate și alte tipuri de deșeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenția a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor. Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea”, a scris ministrul Tanczos Barna pe Facebook.

Localnicii din Sintești sunt celebri pentru arderea repetată a deșeurilor, o ocupație cunoscută autorităților de peste un deceniu și care nu a putut fi oprită de nici un guvern. Din cauza arderii deșeurilor, toată zona – inclusiv Bucureștiul – este poluată constant.

Ministrul mediului a anunțat că acțiunile vor continua ”seară de seară, week-end de week-end”. (Foto: Facebook / Tanczos Barna) – relatează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...