General rus de top, veteran decorat al campaniilor din Cecenia şi Siria, ucis în luptele din Ucraina

Data:

Generalul-maior Vitali Gherasimov, general-maior, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41 a Districtului Militar Central al Rusiei, un veteran decorat pentru campaniile din Cecenia, Siria şi Crimeea, a fost declarat mort de serviciile secrete ucrainene după ce acestea au interceptat o conversaţie telefonică între doi ofiţeri FSB ruşi care discutau despre deces.

Generalul rus ar fi fost ucis în luptele din jurul oraşului Harkiv şi este al doilea general pe care armata rusă îl pierde în Ucraina într-o săptămână.

Ministerul ucrainean al Apărării a difuzat ceea ce a susţinut că a fost o conversaţie între doi ofiţeri FSB ruşi care discutau despre deces şi se plângeau de faptul că în interiorul Ucrainei comunicaţiile lor securizate nu mai funcţionau.

Agenţia de jurnalism de investigaţie Bellingcat a declarat că a confirmat moartea lui Gherasimov cu o sursă rusă.

Gherasimov a participat la cel de-al doilea război cecen, la operaţiunea militară rusă din Siria şi la anexarea Crimeei, câştigând medalii în cadrul acestor campanii.

Pierderea ofiţerilor de rang înalt a venit într-un moment în care o mare parte din forţa de invazie a lui Putin s-a împotmolit din cauza problemelor logistice, a moralului scăzut şi a rezistenţei ucrainene. Eşecul sistemului său de comunicaţii criptate ar putea fi o altă lovitură grea, relatează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related