Georgienii au votat cu partidul de guvernământ. Acuzații de fraudă

Data:

Potrivit romania.europalibera.org, premierul Irakli Garibașvili (stânga), președinte al partidului de guvernământ „Visul Georgian”, și fostul fotbalist Kaha Kaladze (dreapta) sărbătoresc câștigarea alegerilor locale, cu o miză uriașă pentru declanșarea sau nu a anticipatelor.

Partidul de guvernământ din Georgia a câștigat alegerile locale din 2 octombrie, urmărite îndeaproape de observatorii externi, care au reclamat mai multe nereguli.

Sacrificiul fostului președinte Mihail Saakașvili, care s-a întors în țară după 8 ani de autoexil știind că va fi arestat, doar pentru a impulsiona votul în favoarea opoziției, s-a dovedit inutil.

Votul din 2 octombrie s-a desfășurat într-o atmosferă extrem de polarizată, rezultatele fiind văzute ca un referendum asupra guvernării partidului „Visul Georgian” și perspectiva de a se ajunge la alegeri anticipate.

„Visul Georgian” a trecut testul alegerilor locale, dar cu rezultate parțiale contestate. Rezultatul votului arată că ar depăși cu ușurință pragul la un eventual vot anticipat pentru parlamentare, pentru a evita astfel un acord de guvernare între partidul de guvernământ și opoziție.

Conform rezultatelor parțiale obținute de la toate cele 3.743 secții din țară, cu excepția uneia singure, partidul de guvernământ „Visul Georgian” a obținut 46,7%, potrivit rezultatelor Comisiei electorale centrale (CEC) din 4 octombrie.

Articolul integral, pe romania.europalibera.org!

Foto: RFE/RL

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf făcut de Simion | Info Sud-Est

Un ziar elvețian ironizează AUR și testul poligraf la...

Peste 1.000 de permise de conducere au fost reținute în doar 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la...