Germania interzice difuzarea Russia Today în germană

Data:

​Germania interzice difuzarea în țară a canalului TV Russia Today în limba germană (RT DE), post lansat în 16 decembrie și a cărui transmitere prin satelit fusese deja suspendată.

„Difuzarea programului de televiziune RT DE”, care mai poate fi urmărit pe site și pe o aplicație mobilă, a fost „interzisă” pentru că „nu a fost nici solicitată, nici acordată autorizația necesară conform legii mass-media”, se arată într-un comunicat al autorității germane în domeniu, citat de AFP.

Youtube suspendase deja contul de limbă germană Russia Today în ziua în care a fost lansat în decembrie și, câteva zile mai târziu, transmisia prin satelit a canalului fusese suspendată la cererea autorităților germane.

Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Berlinul consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE ”este în limba germană şi se adresează pieţei germane”.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu a exclus represalii după suspendarea difuzării postului în decembrie. „Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului vostru (RT) în societatea germană. Până recent, nu doream să urmăm aceeaşi cale, reducând la tăcere presa (…), dar nu exclud să reacţionăm”, a spus Lavrov.

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie. În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19, titrează REVISTA 22.

Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...