Germania ușurează cerințele pentru obținerea cetățeniei

Data:

Străinii care locuiesc în Germania nu vor mai fi nevoiți să renunțe la pașaport pentru a primi cetățenia germană și pot aplica după cinci ani de rezidență, conform noilor reguli elaborate de Ministerul de Interne.

Proiectul de act normativ, văzut de agenția de știri Dpa, a fost distribuit mai multor departamente ale guvernului.

În acordul făcut pentru coaliția de guvernare, cabinetul cancelarului Olaf Scholz a fost de acord în 2021 să introducă o „lege modernă a cetățeniei”.

Alte aspecte ale reformei includ condiții mai relaxate pentru cei care nu știu bine limba germană pentru anumite grupuri și eliminarea cerinței de testare a cetățeniei de la vârsta de 67 de ani.

Decizia vizează mai ales pe așa-zișii lucrători invitați, care au ajuns în Germania în anii 1950 și nu li s-au oferit niciodată cursuri de limbă sau de integrare, presupunând că mai târziu se vor întoarce în țara lor de origine – în multe cazuri Turcia.

În prezent, străinii trebuie să locuiască în Germania timp de până la opt ani înainte de a putea solicita cetățenia.

Citește și: Proteste în Israel împotriva guvernului Netanyahu: „Democrația în pericol”

Conform proiectului, perioada redusă de cinci ani poate fi scurtată și mai mult dacă solicitanții pot demonstra că sunt bine integrați, de exemplu, demonstrând performanțe remarcabile la școală sau la locul de muncă, munca voluntară sau cunoștințe lingvistice deosebit de bune.

Copiii născuți în Germania din părinți străini nu vor mai trebui să aleagă între cetățenia lor sau a părinților, când devin adulți.

Schimbările fac parte dintr-o reformă la scară largă a politicilor de migrație și integrare ale Germaniei de către coaliția social-democraților, verzilor și liber-democraților.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related