Cercetătorul Gheorghe Cuciureanu: Cum a publicat câinele meu un articol științific

Data:

Cercetătorul Gheorghe Cuciureanu, membru al EUROSCIENCE – Asociaţia Europeană pentru Promovarea Ştiinţei şi Tehnologiei, expert naţional al ERAWATCH – vorbește pe blogul său, despre „Cum a publicat câinele meu un articol științific în lucrările unei conferințe”.

„Cum a publicat câinele meu un articol științific”

Pentru început, Tarzan și-a ales un „nume științific”., povestește Gheorghe Cuciureanu.

„Am pus în fața lui mai multe foi cu nume populare din Republica Moldova (nu vă spun și ce mirosuri avea fiecare foaie ) și el a ales numele „Mocan”, apoi din alte foi a ales prenumele „Vladimir”.

După aceleași principii a fost selectat domeniul științific și organizația pe care să o reprezinte. Mai greu a fost cu tematica studiului și cu conținutul propriu-zis al articolului.

Dar nu ne-am complicat prea mult: am găsit site-ul unor conferințe de peste hotare în care s-au publicat cei mai mulți cercetători moldoveni în anul 2021 – Interconf (413 de autori din Republica Moldova), și am decis să-l analizăm împreună. Eu deschideam fiecare pagină (iar uneori și alte pagini din Internet), iar câinele prin diferite sunete și mesaje non-verbale îmi comunica opiniile și concluziile lui.

După finalizarea articolului, a fost aleasă și conferința (de pe același site) la care să fie prezentată și ulterior publicată lucrarea – Conferința Internațională Științifico-Practică „Scientific Community: Interdisciplinary Research” din Hamburg, Germania, care urma să se desfășoare peste circa două săptămâni (26-28 ianuarie 2022)”, explică, în același stil, Gheorghe Cuciureanu.

„A fost acceptat spre publicare”

Succesul articolului a depășit orice așteptări ale … autorului, explică, în continuare, cu tâlc, membrul fondator al Asociației pentru Promovarea Responsabilității, Onestității, Transparenței și Echității în Știință și Tehnologii:

„La nici 30 minute de la transmiterea manuscrisului prin intermediul site-ului conferinței, acesta a fost acceptat spre publicare (…)În sfârșit, articolul a apărut în culegerea de pe site-ul conferinței (p. 545-553) pe 26 ianuarie 2022″

Continuarea, pe cuciureanul.wordpress.com!

__________________________________

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...