Ghețarul Scărișoara s-a redeschis pentru public

Data:

Gheţarul de la Scărişoara, unde se află cel mai vechi bloc de gheaţă subterană din lume, închis pentru public de peste un an, a fost repus de joi în circuitul turistic.

Vizitat anual, cu deosebire din mai până în septembrie, de peste zece mii de turişti în medie, Gheţarul a fost închis publicului în ultimul an, din cauza faptului că scările de acces nu mai prezentau siguranţă. Pentru a fi redat circuitului turistic, autorităţile locale au demarat un proiect de înlocuire a scărilor de acces în Gheţar.

Peştera, în care temperatura este de minus două grade Celsius, a fost redeschisă din 1 iulie, putând fi vizitată zilnic între orele 10,00 şi 18,00. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru elevi şi studenţi şi de 13 lei pentru adulţi, potrivit Știrile TVR.

Primele menţionări despre Gheţarul Scărişoara ca obiectiv turistic au fost făcute în 1847 şi 1857, unde se menţionează echiparea cu scări de lemn a avenului de intrare în gheţar. Acest lucru dovedeşte că gheţarul era cunoscut şi explorat de moţi, care utilizau gheaţa şi apa din această zonă secetoasă cu mult timp înaintea primilor vizitatori.

Citește articolul complet în Monitorul de Cluj

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors la primărie

Candidatul Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) la primăria Capitalei,...