luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateGrindeanu ajunge şef interimar la Camera Deputaţilor printr-un blat între partide. Doar...

Grindeanu ajunge şef interimar la Camera Deputaţilor printr-un blat între partide. Doar USR s-a opus

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a fost ales marţi, cu o majoritate, în funcţia de lider interimar al Camerei Deputaţilor pentru o perioadă de două săptămâni. În cadrul votului din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, social-democratul a obţinut 7 voturi din partea PSD, UDMR şi AUR. Liberalii nu au votat.

Au existat două propuneri – Sorin Grindeanu şi Cristina Prună.

“A fost un vot în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, şapte, adică o majoritate, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună. Având eu majoritatea nici nu s-a mai supus la vot”, a declarat Grindeanu.

Reporter: Poate fi interpretată alegerea dumneavoastră ca un posibil pas înainte pentru o colaborare viitoare cu PNL?

Grindeanu: Nu, pentru că eu nu am primit voturile PNL în această majoritate. PNL-ul nu m-a votat.

Reporter: De principiu sunteţi de acord cu negocieri cu PNL şi o eventuală intrare la guvernare?

Grindeanu: De principiu, cred că în acest moment reintrăm într-un făgaş constituţional. Tocmai ce s-a terminat Biroul Permanent Reunit în care am luat act de depunerea mandatului domnului Nicolae Ciucă. Deci, în acest moment, nu mai avem nici măcar un premier desemnat.

La rândul său, deputatul USR Andrei Lupu a precizat că Grindeanu a fost ales cu o “majoritate” PSD-UDMR-AUR, adăugând că PNL a decis să se abţină de la vot.

“Astăzi a expirat mandatul lui Florin Roman ca preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, fiind necesară votarea unui nou preşedinte interimar în Biroul Permanent.

Şi surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaţilor. PSD, UDMR şi AUR l-au votat pe… Sorin Grindeanu. Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el.

P. S.: PNL s-a abţinut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, a susţinut Lupu, pe pagina sa de Facebook, titrează THE EPOCHTIMES TIMES ROMANIA.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE