duminică, 22 mai 2022
AcasăInvestigațiiGrojdea (PNL) ia 3.000 mp de la Primăria Aroneanu pe malul lacului,...

Grojdea (PNL) ia 3.000 mp de la Primăria Aroneanu pe malul lacului, mâna moartă fiind angajata lui de la AJPIS. Prețul: 4 lei/an metrul!

* Mama și soția șefului ITM Iași, Costel Grojdea, investesc într-o pensiune, un restaurant, o terasă și un debarcader pe malul Lacului Aroneanu, acolo unde Primăria localității le-a concesionat trei loturi de teren de aproape 2.800 mp.  
* Cu luciul de apă acontat și o afacere din domeniul divertismentului într-o zonă foarte căutată, viitorul investiției este sigur, mai ales că prețul redevenței este de doar 4 lei/mp/an.
* La una dintre licitațiile pentru teren, „mână moartă” a venit o fostă subordonată a lui Grojdea de la Agenția de Prestații Sociale care a avansat în funcție în mandatul acestuia. 
* Comuna Aroneanu, cu un primar membru marcant al PNL Iași, este preferată de liberali pentru afaceri personale, pe listă fiind și familia lui Costel Alexe.

Pensiune mai mare decât în acte

Firma Expres Startup SRL, aparținând mamei (40%) și soției (50%) șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași, Costel Grojdea, a obținut, în 2016, un lot de 1.467 mp de teren pe malul Lacului Aroneanu. Pe terenul de lângă apă există deja, la roșu, o pensiune pentru care Mariana Grojdea, mama lui Costel, a primit autorizație de construire.

Conform documentelor, terenul este deţinut în baza contractului de concesiune nr. 7166/15.07.2016 emis de Primăria Comunei Aroneanu. În actele inițiale de la Agenția pentru Protecția Mediului, clădirea figurează doar cu parter. În realitate, în prezent, imobilul are și etaj.

În proiectul inițial, aria construită era de 213,6 mp și pensiunea avea prevăzut un ponton de 57 mp. În aceleași acte, mai figurează și o suprafață de 277 mp de lac care ar reveni proprietății. Întrebat despre acest proiect, primarul din Aroneanu, Benone Moruzi, a precizat doar că „Terenul este concesionat de vreo 4 ani, scopul fiind amenajarea unei pensiuni și a unui restaurant”. Conform anunțului de atribuire, redevența este de 1.218 euro pe an, dar nu mai puțin de 5.500 lei/an, durata contractului fiind de 49 de ani. La această procedură au fost depuse trei oferte.

Citește articolul complet în Reporteris.ro

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE