Grupare specializată în trafic de migranţi între România şi Bulgaria, destructurată de DIICOT

Data:

21 de persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de migranţi şi complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei, în urma unor percheziţii desfăşurate de DIICOT Craiova, în judeţul Dolj

17 percheziţii au fost desfăşurate în județul Dolj, fiind emise și 21 de mandate de aducere, unul dintre acestea pe numele unui cetățean bulgar, aflat pe teritoriul României. În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru autovehicule, 38.100 de lei, 22.465 de euro, un pistol de calibru 9 mm, un revolver cu muniția aferentă, stații de emisie-recepție, medii de stocare și sisteme informatice.

Anchetatorii spun că, în cursul anului 2019, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni români și bulgari, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, în vederea obținerii, în mod facil, a unor sume importante de bani, grup care ar fi acționat până în prezent.

Citește și: Stalinism în acțiune. Paranoia „agentului străin” în Rusia

Membrii grupului infracțional organizat ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, călăuzire, transportare, transferare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea ori sănătatea migranților (trecerea frontierei româno-bulgare cu ambarcațiuni nesigure; abandonarea unor grupuri de migranți în zone greu accesibile și în condiții meteorologice defavorabile; transportarea migranților în condiții improprii – în portbagaj, într-un număr mare în spații înguste și improprii transportului de persoane).

„În concret, membrii grupului infracțional organizat ar fi îndrumat/călăuzit și transportat ilegal, până la frontiera Bulgariei cu România, migranții, care ar fi fost ajutați să traverseze fluviul Dunărea cu ambarcațiuni, în zona de sud a județului Dolj, după care ar fi fost îmbarcați în tiruri sau autoturisme și transportați până în zona Timișoarei”, transmite IPJ Dolj, prin intermediul unui comunicat.

Migranții ar fi fost dispuși să plătească între 8.000 și 13.000 de euro pentru a ajunge în state din Europa de vest (în special, Germania). Video cu operațiunea, pe Reporter 24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...