Guvernul pregătește zile libere extra pentru bugetari în 2023

Data:

Ministerul Muncii a pregătit un proiect prin care acordă o serie de zile libere suplimentare bugetarilor, în 2023. Astfel, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 vor fi declarate zile libere nelucrătoare, astfel că bugetarii vor putea face „punte” cu zilele libere legal și vor avea trei weekenduri prelungite de patru zile.

Zilele de 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), 1 iunie (Ziua Copilului) și 15 august (Adormirea Maicii Domnului) 2023 sunt declarate zile libere nelucrătoare. Așadar, Guvernul propune ca și zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie declarate zile libere.

Citește și: Primarul Chișinăului, primit cu onoruri de politicieni importanți din România, finanțat de Kremlin pentru destabilizarea Moldovei

Conform Guvernului, zilele libere se acordă pentru că „acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii” și „pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă”.

Guvernul mai susține că, pentru a compensa aceste zile libere, instituţiile publice și autoritățiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite, scrie ECONOMEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related