Guvernul și majoritatea care-l susține pun la cale totul pe-ascuns. USR, singura care poate face opoziție, e amorțită

Data:

În România, guvernul și majoritatea care-l susține pun la cale totul pe-ascuns, ca și cum ar fi între zidurile unei cazărmi militare de care oamenii obișnuiți nu au voie să se apropie.

Uniunea Salvați România (USR), singura care poate face opoziție, e amorțită și incapabilă să urmărească în timp real ceea ce se întâmplă. Ocupată cu luptele interne, pierde ocazia de a monitoriza și de a da în vileag derapajele unei majorități care tinde să devină toxică.

Cu doi ani înainte de alegerile prezidențiale, parlamentare și locale, USR nu-și consolidează poziția, nu are un guvern din umbră care să stea la pândă, nu are un prezidențiabil, nu are un potențial premier cu care să defileze și nu are nici măcar un lider de partid care să indice azimutul acestui partid tânăr, dar deja anchilozat.

Primarii aleși cu entuziasm pentru a-i înlocui pe edilii cu stagii lungi și ineficiente din partidele tradiționale se zbat în liniște să iasă din capcanele lăsate de predecesorii lor.

Continuarea, în Deutsche Welle!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.
1 COMENTARIU
  1. Poate e mai bine asa .Opozitie nu mai exista .Scincetele firave , tonalitatile politice ce nu inlatura banalitatea , lipsa carismei intelectuale , zgomotul fara fond , dezbinarea , pariul pierdut cu societatea , au transformat, la virf , politica romanesca .Pandemia si efectele ei , Razboiul din Ucraina redefinesc impreuna modelul de functionare al unei societati democratice . USR a avut sansa lui .Cetatenii au oferit USRPLUS inca din vremea alegerilor Parlamentare Europene un vot ce a propulsat , alianta intre cistigatorii acelor alegeri .Ce a urmat se stie .Cei doi sefi ai USRPLUS si PNL de la aceea data ,au dorit sa il scoata din jocul politic pe Presedinte . Au fost invinsi .Acum decizia, anticipativa, de a pune in fruntea Guvernului Romaniei un General si de a da puterea unei Aliante de Partide super majoritare in Parlament s-a dovedit corecta .USR scade , in intentia de vot a electoratului , vazind cu ochii .Ne indreptam , in alegerile anului 2024 , spre o confrunare bipartită.Partidele asa zise „balama „ vor disparea .Schimbarea , modificarea, Constitutiei va si ea parte din viitorul natiei romane .Posibilitatea ca o noua forma de Republica Prezidentiala sa apara este foarte mare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prizonieri ai zilelor de ieri

Prizonieri ai zilelor de ieri. Lucrurile din jurul nostru...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan? Cine va deconta...