duminică, 29 mai 2022
AcasăÎn lumeInternaționalHaos la Kabul: SUA și aliații au pierdut orice control în teren....

Haos la Kabul: SUA și aliații au pierdut orice control în teren. Biden insistă: Evacuările continuă

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, situația a devenit incontrolabilă. Câteva explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul au blocat întreaga operațiune de evacuare pentru moment. Dar nu definitiv.

Preşedintele Joe Biden a promis joi, cu vocea sugrumată de emoţie, că SUA îi vor vâna pe autorii exploziilor de lângă aeroportul din Kabul şi a spus că a cerut Pentagonului să dezvolte planuri pentru a-i lovi pe jihadişti, relatează Reuters şi AFP.

„Nu vă vom ierta, nu vom uita. Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi”, a spus liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferinţe de presă.

Biden a spus că cei 12 soldaţi americani care au murit în atacurile de joi sunt „eroi” şi a precizat că SUA vor răspunde „cu forţă şi precizie”.

Aceşti soldaţi „sunt eroi care erau angajaţi într-o misiune periculoasă şi altruistă pentru a salva alte vieţi”, a subliniat Biden, care a ţinut un moment de reculegere pentru soldaţii ucişi.

Citește articolul complet în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE