Hilar. Primăria Galați sperie țânțarii cu elicopterul

Data:

Pentru a nu mai arunca banii pe soluțiile care nu-și făceau niciodată efectul, municipalitatea a inventat o șmecherie: folosește aparatele de zbor pentru a-i teroriza pe micii vampiri. Tot exterminare se numește, doar că e mai ieftină.

Dacă n-ai fost plecat la mare sau la munte, ai prins cea mai recentă etapă din campania de dezinsecție a reședinței de județ. Te-ai trezit cu noaptea în cap și ai numărat oi, ca să adormi la loc. Apoi ai contabilizat orice altceva ți-a trecut prin cap, întrucât pe deasupra blocului, la mică înălțime, survolau aparatele de zbor angajate să ne scape de țânțari și căpușe.

Concitadinii s-au întrebat în social-media, ne-au căutat și la redacție: oameni buni, de ce a trebuit ca avioanele să ne trezească de la ora 5 și de ce s-au apropiat atât de mult de sol? Municipalitatea a replicat imediat prin vocea primarului: „Elicopterele cu care stropim nu s-ar putea ridica mai târziu din cauza supraîncălzirii motorului.”

Citește și: VIDEO Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem?

Omul care știe povestea

Se pare, totuși, că Ionuț Pucheanu ne-a livrat o poveste convenabilă și că realitatea ar fi alta. Ne povestesc câțiva specialiști detașați în teritoriu pentru a analiza eficiența stropirii cu insecticid. „Domnule, nu se dă cu niciun strop de soluție, asta trebuie să știți! Primăria a decis să nu mai arunce banii pe apa aia chioară, care oricum nu și-a făcut niciodată efectul.

Și poate e mai bine așa, că anul acesta e primul în care se caută o variantă alternativă”, a încercat să ne explice unul dintre ei. A trebuit să insistăm ca să „dea din casă” până la capăt, cu greu se stăpânea să nu râdă în hohote. Avea și motive serioase să se țină de burtă, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...