luni, 6 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateHoţi cu bun simţ: au spart maşina, au făcut cumpărături cu cardurile...

Hoţi cu bun simţ: au spart maşina, au făcut cumpărături cu cardurile furate, apoi le-au pus înapoi

Un hoţ s-a dovedit a avea şi un dram de civilizaţie şi a returnat păgubitului cardurile pe care i le furase, după ce şi-a făcut cumpărăturile pe banii acestuia. Galanteria l-ar fi ajutat, dacă nu s-ar fi sustras urmăririi penale şi judecăţii. Complicele său a fost condamnat cu suspendare. El a luat aceeaşi pedeapsă, dar cu executarea în regim de detenţie.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 15/16 septembrie a anului trecut, când Edison Gheorghe şi Ionuţ Creionaş au spart geamul portierei dreapta faţă a unui Opel Kombo. Din interior au sustras un portofel cu suma de 150 de lei, un chitanţier electronic şi două carduri bancare.

Înainte de a pleca cu bunurile furate, au scos din portofel actele personale ale păgubitului şi le-au lăsat în maşină. Apoi, au făcut cu cele două carduri 9 cumpărături mărunte, de ţigări, băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare totală de 679 lei, de la un magazin din rond Păcurari.

S-au întors apoi cu sacoşele la maşina spartă şi au lăsat pe bord cele două carduri. Păgubitul şi-a dat seama că şi acestea îi fuseseră sustrase atunci când aplicaţia de internet banking l-a anunţat de tranzacţiile efectuate. Chitanţierul electronic a fost predat poliţei după o lună de către mama lui Edison Gheorghe.

Acesta din urmă a fost reţinut după 10 zile, fiind judecat şi condamnat definitiv în februarie la 1 an şi 10 luni de închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere. Judecătorii i-au acordat clemenţă, întrucât şi-a recunoscut imediat fapta şi a colaborat cu anchetatorii.

Creionaş însă a părăsit oraşul imediat după reţinerea complicelui său. A fost reţinut abia în martie, fiind judecat separat. În faţa judecătorilor, el a afirmat că nu s-ar fi sustras urmăririi penale, ci că ar fi fost plecat la Timişoara la o rudă, împreună cu concubina sa.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE