marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziActualitateHoţul satului, cu furturi dovedite şi recunoscute, lăsat liber să se întoarcă...

Hoţul satului, cu furturi dovedite şi recunoscute, lăsat liber să se întoarcă la furat

Acesta intra practic în văzul lumii, ziua mare, în curţile pensionarilor singuri sau neajutoraţi, de unde ieşea cu bunurile în spate. Cum au motivat judecătorii lăsarea acestuia în libertate?

Un bărbat bun de muncă s-a abonat practic la bunurile din gospodăria unei bătrâne, furând în repetate rânduri tot ce i-a căzut în mână. Constantin Vuza este cunoscut în sat pentru felul în care face rost de bani pentru băutură şi ţigări, dar nimeni nu s-a obosit până acum să-l reclame. Ca urmare, şi judecătorii l-au mângâiat pe creştet şi l-au condamnat cu suspendare.

În vârstă de 79 de ani, M.B. trăieşte singură în satul Picioru Lupului din comuna Ciurea. În dimineaţa zilei de 6 martie, femeia a plecat la un praznic în sat. Profitând de ocazie, Vuza i-a intrat în ogradă, furând un sac de 50 kg de grăunţe. Întoarsă acasă şi neobservând iniţial furtul, femeia s-a aşezat să se odihnească. A auzit câinele lătrând şi a ieşit în curte, cât să apuce să-l vadă pe Vuza părăsind ograda cu o sacoşă în mână. A strigat după el, dar nu a avut curajul să-l urmărească, temându-se să nu fie lovită. Vuza a fost oprit pe drum de un sătean, căruia i-a spus că cei 10 litri de ţuică din sacoşă reprezintă contravaloarea muncii pe care ar fi prestat-o la M.B. Pe 7 martie, înainte de răsăritul soarelui, bărbatul a mai intrat o dată în ograda femeii, plecând cu un sac de 30 kg cu hrană uscată pentru câini, o bormaşină şi o ruletă. Ulterior, femeia a mai găsit în spatele coteţului, pregătite pentru a fi luate, două sacoşe cu alimente, un sac cu pământ de flori şi un storcător de fructe.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE