Hunedoara: 14 angajați din centrele DGASPC au fost infectați

Data:

Cei mai expuși la infectarea cu coronavirus sunt pacienții și angajații din centrele apaținând Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara (DGASPC HD).

Niciun caz de infectare nu a fost înregistrat în căminele de bătrâni administrate de entități private.

„Nu am avut niciun caz. Nu am lăsat pe nimeni să intre. Angajații au stat izolați la centre câte 14 zile. Iar din două în două săptămâni suntem testați toți”, a declarat preotul Gabriel Bulf, care administrează două centre de bătrâni în municipiul Petroșani.

Nici la Casa Betania din Hațeg nu a fost înregistrat vreun caz. Conform șefei centrului, Vica Vălean, angajații de aici „au stat în izolare cu rândul”.

Cu totul alfel stau lucrurile în centrele aflate în subordinea DGASPC Hunedoara. Până în prezent, în aceste centre, 18 beneficiari au fost infectați. Dintre aceștia, 7 sunt în Centrul de Îngrijire și Asistență Brănișca și 11 în Centrul de Îngrijire și Asistență Păclișa.

Toți cei 18 beneficiari au fost asimptomatici, iar în prezent sunt vindecați.

De infectarea cu COVID-19 nu au scăpat nici angajații centrelor DGASPC. 14 dintre aceștia au fost infectați. Cei mai mulți membrii ai personalului care au fost infectați se înregistrează la  Centrul de Îngrijire și Asistență Păclișa, 10.

Două infectări au fost înregistrate la Centrul de Îngrijire și Asistență Petrila și câte unul Centrul de Îngrijire și Asistență Brănișca și Centrul de Plasament pentru Copiulul cu Handicap Hunedoara.

Chestionată asupra cauzelor infectării, directoarea generală a DGASPC Hunedoara, Geanina Marina Ianc, susține că nu cunoaște cauzele. Nu nu au fost înregistrate situații de reinfectări nici la beneficiari și nici în rândul personalului din centre.

De la începutul crizei COVID-19 și până în prezent, în județul Hunedoara au fost descoperite 641 de persoane infectate cu temutul virus.  

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

spot_imgspot_img
Nicu Tașcă
Nicu Tașcăhttp://jvj.ro
Ziarist din anul 2000. În 2003 a fondat publicația „Jurnalul Văii Jiului”, iar în 2018 a publicat prima carte: „Observator. Jurnal socio-politic 2003-2018”, apărută la Editura Universității Babeș-Bolyai Cluj- Napoca. În prezent, lucrează și ca Expert Comunicare și PR și implementează proiecte pentru tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...