IAȘI: 12 pile PNL, angajate de Costel Alexe la Consiliul Județean

Data:

Odată cu sosirea lui Costel Alexe la conducerea Consiliului Județean (CJ) Iași, s-a dat startul unui val de angajări ale apropiaților pe linie de partid. Începând cu decembrie 2020, după două luni de la depunerea jurământului de către Alexe, CJ a angajat 23 de persoane prin patru modalități: direct la propunerea demnitarului, concurs, transfer sau detașare.


Jumătate dintre noii angajați sunt conectați la PNL sau la PMP, partidul-balama cu ajutorul căruia Alexe are majoritate în Consiliul Județean. S-au făcut 10 angajări la propunerea directă a președintelui Costel Alexe, cazuri în care angajații nu au trecut prin niciun filtru și nu depun declarații de avere, iar la concursurile organizate apar numele unor oameni legați ombilical de PNL Iași.

Consilieră la Mediu, apoi servită la Iași

Eugenia Lucaci a susținut concurs și este angajată la CJ Iași din septembrie 2021, cu 5.800 de lei net/lună. Este consilier superior în cadrul Serviciului de Comunicare, Relații Publice, Relații Internaționale și Protocol. Este membru PNL, în 2020 a candidat la Consiliul Județean.
În 2020, a devenit consiliera secretarului de stat pentru Păduri Gelu Puiu, în timpul mandatului de ministru al Mediului deținut de Costel Alexe. Puiu, un mason din Suceava cu afiliere puternică la sfera de influență a baronului Gheorghe Flutur, a fost numit în decembrie 2019 și a demisionat la finalul lunii aprilie 2021, după o anchetă a site-ului Recorder.
Lucaci a fost salvată de Alexe înainte de scandal: a angajat-o direct la CJ Iași, la cabinet, în octombrie 2020, apoi i s-a pregătit un post definitiv.

Gelu Puiu, fostul ei șef direct de la Mediu, a demisionat după ce Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care se confesa unor colaboratori că a schimbat aproape 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara, după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora s-ar fi descoperit nereguli. „Am varianta să trimit audit, în care îmi vin de la Ministerul Finanțelor, de la Curtea de Conturi. Îți trimit audit, ce rezultă nici nu mă interesează, trimit totul la Parchet. Sau faci pasul în lateral, ne vedem fiecare de drum și sănătate, numai bine”, este auzit Puiu pe înregistrări.
REPORTER DE IAȘI a întrebat-o pe Eugenia Lucaci cum a reușit să intre în corpul funcționarilor publici, cum a ajuns la Iași tocmai la CJ condus de un liberal, precum și cum a aflat despre concurs, unde a văzut anunțul, cum s-a derulat acesta și câți contracandidați a avut. Lucaci a refuzat orice dialog: „Nu vreau să comentez absolut nimic. Cereți în scris și vi se vor da informațiile”.
Profilul său de Facebook este plin de ode și omagii față de PNL și Costel Alexe. (REPORTER DE IAȘI)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”