miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăFără categorieIași: Chirica a cheltuit doar 20% din banii de investiții. Numai 19%...

Iași: Chirica a cheltuit doar 20% din banii de investiții. Numai 19% bani de la UE

În acest an, Primăria a cheltuit banii doar pentru funcţionatrea instituţiei. Potrivit Ziarului de Iași, numai o cincime din cheltuielile pentru investiţii au fost realizate. La fel s-a întâmplat şi cu fondurile europene.

Consilierii PSD şi USR consideră că acestea sunt cifrele “dezastrului”. Liberalii cred că în ultimul trimestru vor urca vertiginos cheltuielile pentru investiţii. Nici în privinţa veniturilor estimate situaţia nu e roz: doar 65% din estimări. Municipalitatea nu a oferit un punct de vedere oficial până la închiderea ediţiei

Cât a cheltuit Chirica din banii de investiții

Execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului trădează un nivel minim de investiţii făcute de Primăria Iaşi. Unii consilieri locali spun că cifrele din execuţie arată „dezastrul” instalat în instituţie. Doar 20% dintre banii estimaţi pentru investiţii au fost cheltuiţi, iar un procent similar este şi în cazul absorbţiei de fonduri europene. Ca de obicei, fondurile pentru funcţionarea instituţiei au fost cheltuite în cea mai mare parte. Una dintre scuzele Primăriei este că bugetul local a fost aprobat târziu în acest an (12 mai) pe fondul unei crize politice.

Însă, relevantă mai este şi o altă situaţie: cea a licitaţiilor lansate de municipalitate. Prima procedură din 2021 a fost publicată abia pe 14 iulie, la 2 luni de la aprobarea bugetului, iar celelalte licitaţii au fost lansate începând cu luna august. De exemplu, faptul că licitaţiile pentru refacerea de străzi au fost întârziate, acest lucru va duce, cel mai probabil, la situaţia în care lucrările vor începe abia anul viitor.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE