Iași: Chirica a cheltuit doar 20% din banii de investiții. Numai 19% bani de la UE

Data:

În acest an, Primăria a cheltuit banii doar pentru funcţionatrea instituţiei. Potrivit Ziarului de Iași, numai o cincime din cheltuielile pentru investiţii au fost realizate. La fel s-a întâmplat şi cu fondurile europene.

Consilierii PSD şi USR consideră că acestea sunt cifrele “dezastrului”. Liberalii cred că în ultimul trimestru vor urca vertiginos cheltuielile pentru investiţii. Nici în privinţa veniturilor estimate situaţia nu e roz: doar 65% din estimări. Municipalitatea nu a oferit un punct de vedere oficial până la închiderea ediţiei

Cât a cheltuit Chirica din banii de investiții

Execuţia bugetară pe primele nouă luni ale anului trădează un nivel minim de investiţii făcute de Primăria Iaşi. Unii consilieri locali spun că cifrele din execuţie arată „dezastrul” instalat în instituţie. Doar 20% dintre banii estimaţi pentru investiţii au fost cheltuiţi, iar un procent similar este şi în cazul absorbţiei de fonduri europene. Ca de obicei, fondurile pentru funcţionarea instituţiei au fost cheltuite în cea mai mare parte. Una dintre scuzele Primăriei este că bugetul local a fost aprobat târziu în acest an (12 mai) pe fondul unei crize politice.

Însă, relevantă mai este şi o altă situaţie: cea a licitaţiilor lansate de municipalitate. Prima procedură din 2021 a fost publicată abia pe 14 iulie, la 2 luni de la aprobarea bugetului, iar celelalte licitaţii au fost lansate începând cu luna august. De exemplu, faptul că licitaţiile pentru refacerea de străzi au fost întârziate, acest lucru va duce, cel mai probabil, la situaţia în care lucrările vor începe abia anul viitor.

Articolul integral, în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...