Chirica a crescut salariile din Primărie cu 30%, caz unic în România. Investiții zero

Data:

Este cea mai mare creștere din România. La București s-a dat doar 10%. Aplicarea procentului maxim a fost dorința personală a primarului, care astfel își fidelizează subordonații într-un moment în care cota lui de încredere este foarte scăzută

Iașiul are excedente istorice la investiții, cheltuieli record cu salariile și aparatul propriu al Primăriei, iar toate alocările Guvernului merg în Ardeal

Cu toate acestea, Mihai Chirica dă cea mai mare creștere salarială din România, chiar și funcționarilor cu dosare penale

Primarul Mihai Chirica și-a recompensat, cu vârf și îndesat, armata de funcționari. De zilele acestea, salariile din Primărie au crescut cu 30%. De majorare beneficiază toți cei 620 de oameni din aparatul propriu. Inclusiv salariații penali, cei suspectați sau chiar inculpați în spețele instrumentate de DNA și DIICOT.

Și lui Chirica îi va crește leafa: de la un net acum de 13.689 lei lunar la 16.427 lei, cu posibilitatea de a ajunge până la 18.164 lei în mână.

Citește și: Represaliile continuă la Transelectrica. Avertizorul de integritate, dat afară

Șefii de serviciu au 10.000-12.000 de lei net lunar

Câteva exemple de salarii în Primăria Iași: Cristina Oțeleanu, șefa Direcției Juridice – 16.640 lei, Mihaela Pintilie, șefa Serviciului Juridic, 16.620 lei. La fel Gabriel Harabagiu, șef serviciu, fost viceprimar. Alexandru Mustiață, arhitect șef – 16.640 lei. Raluca Mocanu de la Urbanism – 12.063 lei.

Elena Herțanu, consilier Urbanism, 12.365 lei. Lucian Bălinişteanu, șef Serviciu Administrativ, a ajuns la 16.500 lei. Toate acestea sunt exprimate în sume brute. La ele se mai adaugă sporurile, acolo unde este cazul.

Spre exemplu, Beatrice Fotache are 16.640 lei + spor de până 50% pentru implicarea în proiecte cu finanțare UE. Fiecare mai primește câteva sute de lei lunar reprezentând indemnizația de hrană și vouchere de vacanță.

Citiți mai multe pe site-ul Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece din Iași | Ziarul de Iași

Degustare de vin în beciurile faimoasei cârciume Bolta Rece...

Chirica a curățat râul care traversează Iașul chiar când s-a umplut de pești | Reporter de Iași

Chirica a curățat râul care traversează Iașul tocmai când...

Un dosar „domino” și portița salvatoare pentru primarul Mihai Chirica  | Ziarul de Iași

Un dosar „domino” și portița salvatoare pentru primarul Mihai...