vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăInvestigațiiIAȘI - EXCLUSIV - Mama șefului CJ, Costel Alexe și-a făcut casă...

IAȘI – EXCLUSIV – Mama șefului CJ, Costel Alexe și-a făcut casă pe malul lacului Aroneanu. Potențială escrocherie cu pământul Primăriei

* Adevăratul concesionar al terenului, Sorinel Isarie, apare fictiv că a construit casa, deși aceasta a fost ridicată de familia Alexe
* Fără acest artificiu ilegal, pe baza unei procuri notariale, Maria Alexe nu putea intra în posesia terenului, pentru că acesta era al Primăriei Aroneanu și trebuia scos la licitație
* Adevăratul concesionar voia să renunțe la teren, dar pe fir a intrat familia președintelui Consiliului Județean
* Malul lacului Aroneanu a devenit o afacere proprie a familiei Alexe. Aici au case toți frații, iar acum și mama
* Sunt 4 case și cinci terenuri concesionate de la Primărie prin licitații măsluite
* Potlogăria familiei Alexe ar fi de neconceput într-o democrație consolidată: înaltul demnitar ar fi demis imediat

Familia lui Costel Alexe, potlogării în cascadă. Știrea 1: Maria Alexe, mama președintelui Consiliului Județean Iași, are, din primăvară, casă în cartierul VIP-urilor din Aroneanu, pe malul lacului. E vecină cu Florin, Mihai și Adina, copiii săi, totodată frați ai lui Costel Alexe.

Însuși șeful CJ are teren acolo, la 200 metri depărtare.

Știrea 2: Mama Maria a intrat în posesia terenului și a vilei la capătul unei scamatorii la limita legalității. Pământul a aparținut Primăriei Aroneanu, fief PNL, și a ajuns la Maria Alexe prin intermediul ginerelui său.

Casă lângă vilele celor 4 copii
Firul poveștii se complică. Maria Alexe a luat casa de la Ionel Sorinel Isarie și soția acestuia, Elena. Însă, aceștia l-au mandatat pe Alexandru Ionuț Dura să se ocupe de vânzare. Element cheie: Alexandru Dura este căsătorit cu Adina, fiica Mariei Alexe.

Pe scurt, potrivit documentelor, Maria Alexe a luat casa de la Isarie, dar a făcut actele cu ginerele său, Dura.

Alt amănunt extrem de important. Vila este amplasată pe deal, avându-i vecini pe Florin Alexe, Mihai Alexe și Adina Dura. Adică, Maria Alexe s-a alăturat copiilor săi Florin, Mihai și Adina.

Element-cheie: „Am dat terenul înapoi la Primărie”

Acest Sorinel Isarie concesionase cei 505 mp de la Primăria Aroneanu în 2014. „Acum vreo doi ani, m-am dus la Primărie și le-am zis că vreau să le dau terenul înapoi pentru că mi-am dat seama că nu am bani să ridic nimic”, a declarat Isarie pentru REPORTER DE IAȘI.

Apoi a spus că actele au fost perfectate la un notar. „Când l-am dat, era terenul gol, nu am construit nimic”, a completat Isarie.

Versiunea sa, cum că a returnat terenul, a fost infirmată de Benoni Moruzi, primarul din Aroneanu. „Nu a predat. Nu a fost nicio solicitare din partea lui, nu există niciun act în acest sens”, a fost versiunea primarului Moruzi.

Investigația completă poate fi citită pe REPORTERIS.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE