Fiica directoarei de la Creșe, angajată la Primăria Iași fără diploma de studii cerută în concurs

Data:

Semne de întrebare în cazul angajării de către Primăria Iași a unei tinere, în perioada 2020-2021. Iuliana Bianca Ghioca este fiica șefei de la Direcția Creșe, instituție subordonată municipalității, iar tatăl ei lucrează în cadrul SRI. 

REPORTER DE IAȘI a descoperit că studiile lui Ghioca nu corespundeau cu cele din anunțul concursului.

Condiția din anunțul de concurs: studii inginerești sau economice. Tânara Iuliana Ghica, fiica directoarei de la Creșe, menționează pe propriul cont de Facebook faptul că a terminat Filosofie la Cuza. Atenție: după ce REPORTER a pus întrebări, referințele privind Studiile au dispărut. Captura însă era deja facută.

Senzațional la scris

La sfârșitul anului trecut, Primăria Municipiului Iași a organizat un concurs pentru un post de consilier clasa I grad debutant la Biroul Cooperare Transfrontalieră – Serviciul Implementare Strategii – D.I.S.I.D.U. – Direcția Generală Tehnică și Dezvoltare din cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

Singura condiție necesară era absolvirea de studii universitare în domeniul fundamental științe inginereşti sau științe economice. Nu se cerea vechime. S-au depus șapte dosare, dar la proba scrisă s-au prezentat patru candidați, doar doi trecând mai departe, la interviu.

În final, câștigătoare a fost Ghioca, cu un punctaj final de 187,66, datorat, în mare parte, unui spectaculos 99 din 100 posibile la scris.

REPORTER a descoperit, însă, că există o inadvertență între cerința de studii din anunț și ce a absolvit Ghioca în vara lui 2020: Relații Publice și Comunicare la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan  Cuza” din Iași.

Ghioca nu a putut oferi o explicație pentru această situație, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, nu a răspuns unei întrebări pe această temă.

2021: Apartament, logodnă, serviciu la stat

Iuliana Bianca are, deja, formele de angajare făcute și lucrează în Primărie. Ea a negat existența vreunei interferențe în concurs din partea mamei sale, care este șefa Direcției Creșe a municipalității și a precizat că a aflat de existența acestui post de pe site-ul Primăriei.

Investigația completă poate fi citită pe REPORTERIS.RO

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 1100 de titluri, peste 90 de cărți-eveniment, 32 de lansări – Humanitas la Gaudeamus

Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior vă așteaptă la...

O asociație de proprietari din Iași vrea să închidă biroul Raiffeisen și Mega Image-ul de la parter

Președintele Asociației de Proprietari Ștefan cel Mare și Sfânt,...

Die Welt: Spaţiul Schengen are cu totul alte probleme decât România şi Bulgaria

Nu doar Croaţia, ci şi Bulgaria şi România voiau...