IAȘI – Interlopul din Dosarul Amanta-Nichita, arestat ieri pentru droguri. O rețea întinsă până în Olanda

Data:

Gruparea condusă de Gheorghe Gelu Junică aducea canabisul din Olanda sau Germania. DIICOT a reţinut ieri opt persoane. Cumpărau un kilogram de canabis cu 1.700 de euro şi îl vindeau în Iaşi cu 17.000 de euro. Junică a fost cel care trebuia să o intimideze pe amanta primarului Nichita

Una dintre cele mai mari grupări de trafic de droguri din Iaşi a fost destructurată de poliţia de la Criminalitate Organizată Iaşi şi procurori de la DIICOT Iaşi. Gruparea era condusă de către un apropiat al clanului interlop Corduneanu, şi anume Gheorghe Gelu Junică, de 43 de ani. Acesta a mai fost cercetat de către autorităţi în urmă cu câţiva ani, în dosarul amantei lui Gheorghe Nichita. Fostul primar apelase la clanul Corduneanu pentru a pune presiune pe Adina Samson să se despartă de iubitul ei, după ce îl părăsise pe edil. La momentul respectiv, clanul Corduneanu l-a trimis pe Gelu Junică la mall să-i intimideze pe cei doi, care aveau o întâlnire.

otrivit unui avocat al unuia dintre suspecţi, Gelu Junică (zis şi Căpet) bănuia ieri că ar fi fost arestat pentru trafic de droguri după ce ar fi fost trădat de cei din clanul Corduneanu. Junică ar fi adus de-a lungul timpului cantităţi mari de droguri, din vânzarea cărora şi-a cumpărat autoturisme de lux. Acesta avea în garaj un Mercedes ML, un Volkswagen Touareg, maşini cu care aducea droguri din străinătate. De altfel, gruparea de traficanţi de droguri condusă de Gelu Junică îşi împărţea sarcinile. O parte se ocupa cu cultivarea şi întreţinerea plantelor de canabis, alţii aduceau drogurile în ţară, din Olanda şi Germania. Drogurile erau trimise în ţară la intervale de timp atent selectate, cu maşini personale, BMW, Mercedes etc. Cele luxoase aparţineau lui Junică. La fiecare transport, ascundeau pe sub banchete până la cinci kilograme de droguri.

Profit înzecit la canabis

Ultimul transport de droguri care a avut loc zilele trecute a fost coordonat chiar de către Junică. Ca şi dăţile trecute, două sau trei maşini de lux plecau în Europa, şi cumpărau până la cinci kilograme de canabis, pe care le ascundeau în locaşuri special amenajate în maşini. Unul dintre traficanţi mergea înainte, la punctul de trecere al frontierei şi raporta dacă este aglomerat sau este sfârşitul turei, pentru a trece mai uşor de punctele de control. De altfel, gruparea cumpăra un kilogram de canabis cu 1.700 de euro şi îl vindea în Iaşi cu 17.000 de euro. Ieri, opt membri ai grupării au fost reţinuţi. „La data de 28 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în forma cultivării, vânzării şi a introducerii în ţară. În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea, atât indoor, cât şi outdoor, fie la importul din afara ţării, iar, ulterior, drogurile astfel obţinute le-au oferit spre vânzare.

De asemenea, o parte dintre inculpaţi au alimentat pieţele de canabis de pe raza judeţului Iaşi, dar şi a altor judeţe limitrofe, de mai mult timp, realizând astfel profituri substanţiale.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 10 kilograme de muguri de canabis, 2,7 kilograme de rezină de canabis (haşiş), 460 de plante canabis totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de canabis, 5 cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înfiinţarea şi întreţinerea culturilor indoor şi fertilizanţi, precum şi sumele de 54.000 de euro, 61.000 de lei”, au precizat reprezentanţii DIICOT. Membrii grupări aveau sere în satul Iazul Nou din comuna Şipote unde creşteau canabisul propriu. Aseară, judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile a celor opt: Mugurel Mareş, Alexandru Horobeţ, Raluca Georgiana Horobeţ, Elena Junică, Florin Prăjină, Cătălin Cojocariu, Gheorghe Gelu Junică şi Dorel Lupu, titrează ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...