Jaf la Iași. Banii vor fi recuperați în 150 de ani

Data:

Raportul financiar pe 2021 al asocierii dintre Primărie și familia Asimionesei pe terenul public din Sărărie demonstrează jaful din această afacere. Bilanțul veniturilor și cheltuielilor prezentat SC Global Impex Distribution SRL, administrată de Claudiu Asimionesei, arată că Primăriei îi revine un câștig de doar 15.000 de lei (3.000 de euro) pe tot anul 2021.

La o valoare reală a terenului de minim 450.000 de euro, ieșenii își vor recupera banii din această afacere în 150 de ani. Se confirmă acuzațiile inițiale împotriva acestei asocieri, care nu are nicio logică din punct de vedere economic și al interesului public. Este ca și cum Mihai Chirica i-ar da prietenului său, Ghiocel Asimionesei, un teren cu plata în rate pe durata a 150 de ani.

Citește și: Primarul Chișinăului, primit cu onoruri de politicieni importanți din România, finanțat de Kremlin pentru destabilizarea Moldovei

Bilanțul pe anul trecut a fost depus la Primărie în luna aprilie, cu scopul de a reflecta cota de profit ce revine administrației ieșene de pe urma terenului de 1.351 mp din Sărărie.

Global Impex, administrată de Claudiu Asimionesei, patronul cotidianului BZI, a construit pe amplasament un bloc cu apartamente scoase la vânzare, deși contractual prevedea edificarea unei pensiuni și a unor spații de birouri.

În urma dezvăluirilor REPORTER DE IAȘI din ultimii ani, DIICOT a deschis un dosar penal pe seama acestei afaceri, Claudiu Asimionesei și primarul Mihai Chirica fiind inculpați, alături de alți funcționari publici sau persoane din anturajul patronului BZI.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...