Maria Chiriac, importantă lideră comunistă din Iași, călcată mortal de o vidanjă

Data:

Sfârşit teribil pentru una dintre cele mai puternice femei ale Iaşului din anii comunismului. Maria Chiriac, în vârstă de 80 de ani, una dintre femeile cu funcţie foarte importantă aflată la frâiele judeţului Iaşi înainte de Revoluţie, a murit călcată de un camion vidanjă, în timp ce mergea la cumpărături.

Şoferul camionului oprise totuşi la trecerea de pietoni, pentru a da prioritate altor oameni aflaţi în traversare, dar se pare că pe Maria Chiriac nu a văzut-o.

Înainte de de 1989, Maria Chiriac a fost, vreme de circa 10 ani, în vârful ierarhiei ieşene a PCR, zilele Revoluţiei prinzând-o ca secretar al CJ al PCR pe probleme sociale. O funcţie extrem de influentă, având în vedere modul în care să alocau locuinţele sau alte facilităţi sociale în acei ani.

Maria Chiriac a ocupat pe vremuri funcţia de secretar pe probleme sociale, ocupându-se, la pachet, cu tot ce însemna comerţ, sănătate, cooperative meşteşugăreşti şi parţial de agricultură. Ocupa şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Popular Judeţean, membră în Biroul Executiv al CJ al Partidului Comunist Român şi membru în Comitetul Central al PCR.

Continuarea în Ziarul de Iași.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related