Și-a făcut rețea de gaz pe banii primăriilor, jupoaie 4 comune și scapă de pedeaspă

Data:

Gheorghe Tabac trebuia să suporte construirea rețelei și să factureze apoi consumurile lunare de la abonați, conform concesiunii pe 49 de ani încheiate cu ANRE. S-a făcut plângere penală pentru recuperarea banilor, dar procurorii nu îl iau la întrebări pe Gheorghe Tabac, de ani de zile.

Plus: contrar legii, locuitorii sunt forțați să-și facă branșamentele exclusiv cu firma lui Tabac, altfel nu primesc avizul de racordare. Prețurile practicate sunt aberante, de două-trei ori mai mari decât cele ale pieței.

Avem un sistem colonial demn de lumea a treia, la câțiva kilometri de Iași, și nicio autoritate nu pune piciorul în prag. Un personaj aproape necunoscut ține sub control câteva comune din Iași și face milioane de lei supunând mii de oameni la un șantaj cinic.

Citește și: Patriotismul ca responsabilitate pentru lumea de mâine

În 2018-2019, Primăria Mircești a plătit peste 600.000 de lei de la bugetul local pentru o rețea de gaz pe care trebuia s-o finalizeze, încă din 2009, o firmă ce concesionase serviciul de distribuție. Banii trebuiau recuperați de la societatea comercială, dar instituția nu i-a văzut niciodată înapoi.

Abuzul a ajuns într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătorie, care caută acum vinovații, după ce Design Proiect SRL a înregistrat la ANRE rețeaua de gaz ca fiind realizată integral din fonduri proprii.

Drept recunoștință, firma a refuzat racordarea la gaz metan a unui dispensar medical renovat de autoritatea locală, iar localnicii se bucură de prețuri astronomice: între 10.000 și 15.000 de lei ca să-și lege casele la conducta de gaz, în condițiile în care prețurile de pe piață sunt la jumătate.

Continuarea în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...