Iași: „Sultanul usturoiului” a ieşit basma curată. Reţeaua lui cărase 58 de tone de usturoi cu sacoşa

Data:

„Sultanul usturoiului” a scăpat de pedeapsă. Un irakian naturalizat în România a încercat să dea lovitura, importând usturoi cu sacoşa din Republica Moldova şi cartofi din Franţa. Reţeaua condusă de irakian a fost depistată şi trimisă în judecată, dar durata îndelungată a anchetei a făcut ca răspunderea penală să se prescrie.

Grupul condus de Muhanad Albulridha Sultan al-Mohammed s-a constituit în 2010. Irakianul deţinea un depozit la Afumaţi, aproape de Bucureşti, dar şi depozite la Leţcani, Horpaz şi în complexul ieşean Tamaz.

Irakianul a folosit această infrastructură pentru un trafic mai puţin obişnuit. Reglementările micului trafic de frontieră permit introducerea în ţară, prin graniţa estică, a 15 kg de usturoi, fără plata de taxe vamale ori TVA. Irakianul s-a folosit de acest fapt şi de preţul relativ ridicat al usturoiului. Cetăţeni moldoveni au început să treacă graniţa şi de 10-15 ori pe zi, perfect legal, cu sacoşe şi saci de rafie încărcaţi cu usturoi.

Citește și: Noaptea albă a Bisericii Evanghelice din Bistrița

Marfa era depozitată la Leţcani, Horpaz şi Iaşi, până se aduna o cantitate de 3-10 tone, transportată apoi la Afumaţi şi distribuită ulterior. Pentru asigurarea transportului, erau întocmite şi facturi false care atestau că usturoiul ar fi fost achiziţionat de pe piaţa comunitară.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...