Zona Metropolitană Iași e plină de câini comunitari, padocurile lipsesc

Data:

Primarii comunelor din jurul Iaşului sunt mai preocupaţi de gestionarea situaţiei. Asociaţia Zona Metropolitană nu găseşte o soluţie, deşi promite una încă de astă-vară. Între timp, continuă să ajungă la spital ieşeni muşcaţi de câini.

Ultima întâmplare nefericită în care un om a ajuns pradă pentru o haită de câini a stârnit atenţie din mai multe puncte de vedere: cum te comporţi când întâlneşti în cale câini comunitari sau lăsaţi de izbelişte de proprietarii lor, cum previi un atac şi, nu în ultimul rând, de ce sunt atât de mulţi.

Femeia care a murit în urma muşcăturilor mai multor câini care au atacat-o în timp ce făcea jogging undeva la marginea Bucureştiului vine după alte tragedii de acest fel, precum băieţelul de patru ani omorât cu zece ani în urmă într-un parc din Capitală şi omul de afaceri japonez mort în 2006 chiar lângă sediul guvernului în urma unei muşcături care i-a secţionat artera femurală.

Citește și: Cu sau fără sportivi ruși și bieloruși la Jocurile Olimpice?

Şi în Iaşi aproape că nu trece anul fără să apară în mass-media măcar o ştire despre o victimă tratată la spital după ce a fost muşcată. Ultimul caz este cel al unei femei în vârstă de 67 de ani din Mânzăteşti (Ungheni), atacată chiar în faţa porţii.

Oamenii au început să cunoască locurile luate în stăpânire de câinii fără stăpân sau de cei care şi-au găsit culcuş în spatele unor garduri prin care trec oricând, ale unor curţi cu proprietari indiferenţi.

De exemplu, în satul Bârnova, localnicii ştiu că străzile din jurul unui rest de pădure – Mitropolit Anastasie Crimca şi Sf. Augustin – sunt împărţite de trei haite.

Oamenii le dau de mâncare şi patrupedele nu s-au arătat niciodată agresive. Am încercat să aflăm de la primarul Mihai Bălan cum este gestionată situaţia câinilor în comună, dar fără succes.

Continuarea în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


sursa foto- Hotnews.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related